AcasăNewsPrețul energiei a explodat în România. Record istoric și pentru tariful orar

Prețul energiei a explodat în România. Record istoric și pentru tariful orar

Prețul mediu la energie electrică cu livrare în ziua de marți a atins un nou record istoric, de peste 3.000 de lei/MWh, fiind cel de-al doilea preț ca mărime pentru această zi din Europa, după cel din Ungaria.

Pe lângă presiunea externă – au fost înregistrate prețuri de peste 610 euro/MWh și pe alte piețe regionale – o presiune în plus a fost pusă de oprirea accidentală a centralei Romgaz de la Iernut, în urma unei avarii, potrivit Profit.ro.

Record istoric și pentru prețul orar

Preţul mediu al energiei cu livrare în ziua de miercuri de pe piaţa pentru ziua următoare, pe care se tranzacţionează un volum echivalent cu peste 50% din consumul intern, a fost stabilit la 3.008 lei/MWh (sau 616 euro/MWh).

Un nou record istoric a fost înregistrat şi în ceea ce priveşte preţul orar, de 3.880 lei/MWh, pentru intervalul orar 19-20, potrivit sursei citate.

Duminică, s-a înregistrat o avarie la centrala Romgaz de la Iernut, cu o capacitate instalată de 200 MW.

„Declanșare Iinie 220kV, punere la pământ în circuitele de curent continuu. Remediere defecţiuni circuite apă abur”, a informat operatorul Transelectrica. Centrala de la Iernut ar urma să fie repusă în funcţiune la sfârșitul acestei luni.

author avatar
Tudor Borcea
552 afisari

8 COMENTARII

  • Mamaliga nu explodeaza

   Nu va VOR UCIDE , dar va vor exploata la maxim

   Un mort nu produce nimic

 1. Nu mai controleaza nimeni criminalii astia pt ei nu mai exista lege nu mai sunt reguli decat sa ia bani de la romani ca nicaieri in mareata si reper zisa ue adunatura de hoti cu acte in regula!!

 2. Atentie! Am inceput fabricarea de opaite pentru iluminat!
  Am proiectat noi modele de bordeie sapate in pamant, pentru izolare termica!
  Am marit randamentul la cabaline!
  Exclus exportul tehnologiei in UE!

 3. Asta e costul biletului de a fi in selectul club al EuroAtlantilor. La asta se mai adauga costul fiarelor vechi cumparate pe post de armament, costurile de intretinere a trupelor de ocupatie stationate pe teritoriul national, inclusiv cu furnizarea de prospaturi pentru deliciul „aliatilor” cantonati. TOATE acestea s-au realizat fiindca asa a ales poporul nostru stralucit. S-a dorit un neamt la conducere, au ales un SAS. S-a dorit o clasa conducatoare noua, scolita la cele mai stralucite universitati occidentale, au ales niste adolescenti intarziati plini de cosuri si de fumuri ierbaceeice. Ati vrut „o tara ca afara”?; O aveti acum, dar va faceti pasapoarte sa o stergeti cat mai departe de orice conflict „intercultural”.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...