AcasăNewsPrestigiosul “The Guardian” ajunge taboid!

Prestigiosul “The Guardian” ajunge taboid!

Mai mult, cotidianul ar putea fi tiparit de o companie rivala – News UK, aflata sub patronajul magnatului Rupert Murdoch, stapan pe imperiul News Corporation, al doilea mare conglomerat media mondial.

Intentia Guardian Media Group(GMG) vine dupa ce, anul trecut, publisherul britanic a recunoscut ca a ajuns la pierderi de 62,6 milioane de lire sterline(72,8 milioane euro) si ca are nevoie de o reducere urgenta a costurilor, cu 20%.

Surse apropiate GMG iau in calcul schimbarea formatului The Guardian in tabloid si tiparirea acestuia la presele detinute de News UK, setate pentru acest format, chiar daca sunt detinute de un grup rival. Pe langa The Guardian, GMG tipareste si The Observer, suplimentul de duminica, in format Berliner, care, cu echipamente speciale, ar putea fi pastrat, insa cu o crestere a costurilor.

Pe piata media, The Guardian a avut mai multe conflicte cu tabloidele britanice detinute de Murdoch, mai ales in dezvaluirile din scandalul de ascultare ilegala de telefoane: dupa ce s-a dovedit ca a fost implicat in acest scandal, spatamanalul News of the World a fost inchis. Totusi, cele doua grupuri colaboreaza, alaturi de Trinity Mirror si Telegraph Media Group la Project Rio, o initiativa pentru cresterea vanzarilor din publicitate.

author avatar
Bogdan Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger