AcasăNewsPresedintia isi continua badarania

Presedintia isi continua badarania

Traian Basescu i-a lasat lui Iohannis mostenire grosolania, dispretul si razbunarea fata de cei care nu-i sunt pe plac

Cine s-ar fi uitat la televizor cu sonorul inchis, la investirea noului Guvern, ar fi jurat ca este vorba de un ceremonial funerar. Iohannis – cu o figura pe langa care cea a Sfinxului din Bucegi pare mai calda si mai dornica de comunicare. O atmosfera rece, in care mortul, plictisit si intins in coparseu, se intuia in spatele unei draperii, asteptand sa i se cante vesnica pomenire.

Traian Basescu i-a lasat lui Iohannis mostenire grosolania, dispretul si razbunarea fata de cei care nu-i sunt pe plac

Greata faciala a lui Iohannis a impus tonul evenimentului. Parea ca viitorii guvernanti i-au inmanat presedintelui mape funerare din care au recitat condoleante, nu juramantul de credinta, iar crucile, spectaculoase sau zgarcite, dupa inspiratie, te faceau sa crezi ca ministrii au rostit „Dumnezeu sa-l ierte!”, referindu-se la pacientul din culise, cu nasul acoperit de flori.

Sictir total

Sigur ca protocolul ceremonialului de depunere a juramantului impune niste reguli stricte si o anume sobrietate. Nu poti sa dai SMS-uri familiei si prietenilor, nu poti sa intonezi, dupa Delia, „Da, mama, sunt beata” si nici sa fluieri de admiratie cand trece madam Birchall pe langa tine, mirosind rascolitor. Dar nici sa stai ca un cactus uitat la marginea drumului, privind sec si neschitand nici macar un zambet discret, de protocol, cand le urezi succes ministrilor, plin de lehamite. Sictir total pare sa fi fost cuvantul de ordine al festivitatii. Cuvant nerostit de Iohannis, dar manifestat plenar. Si, in egala masura, perceput de participanti prin toti porii. Ca nu i-a convenit rezultatul alegerilor se stie. Ca a dispretuit o intreaga natiune refuzand orice explicatie la respingerea primului candidat pentru postul de premier, de asemenea, se stie. Pe al doilea l-a lasat sa inteleaga ca ar fi prim-ministru dandu-i, mitocaneste, un SMS, in loc sa il anunte public, respectand cutuma. Sfidarea lui e doar o apucatura de fost primar de provincie?

Nu-ti place Dragnea, dar cu romanii ce ai?

Ignorarea pana la discursul final a presedintilor celor doua Camere din Parlament si a presedintelui Curtii Constitutionale este o alta forma de badaranie. Prezenta acestora la ceremonial este prevazuta in protocol, nu au venit acolo la un bilet in plus si nici ca oaspeti, cum a tinut sa nuanteze, cinic, Iohannis. Atitudinea de sfidare nedisimulata arata ca o declaratie de razboi facuta romanilor. Discursul, cu umor de patru clase de la scoala ajutatoare de pe vremuri, a fost captusit cu ironii grobiene, ca pe vremea lui Basescu. Replici jenante si impardonabile pentru un presedinte, mai ales la un asemenea ceremonial. A lipsit doar hahaiala badaraneasca a lui Basescu, dar grosolania a fost aceeasi. Iohannis nu se va impaca niciodata cu faptul ca partidul lui – in fond, o biata poiata plina de gaini bete si clote batrane – a pierdut alegerile si l-a obligat sa accepte un Guvern pe care il uraste sincer, fie macar si pentru faptul ca Dragnea si Tariceanu i-au prevestit esecul. Iar la posibilitatea obtinerii unui al doilea mandat nici macar nu e cazul sa se mai gandeasca. Dupa cum nu se simte confortabil nici la gandul ca majoritatea parlamentara ii poate furniza cele mai negre cosmaruri. Iar la toate acestea el raspunde asa cum stie mai bine. Cu badaranie si dispret la adresa romanilor.

author avatar
Valentin Boeru
3.230 afisari

6 COMENTARII

  1. Sascazul mercenar,care,in realitate,a primit cadou peste 2 milioane de voturi ca sa iasa guvernatorul acestei colonii mafiote,si-a dat cu prisosinta arama pe moaca decrepita.Acest mutulache,ca boala lui calache,este trist pentru ca nu a putut sa indeplineasca dorintele stapanilor acestei colonii,care il platesc pe functia de mercenar iar noi pe functia de gubernator,ce sa-i faci mai sascazule daca incerci sa-l imiti,dar foarte prost,pe javra ordinara de dinaintea lu matale,ai riscat si ai ajuns deja la cota de javra si mai ordinara,dar sa nu plangi ca ai un viitor luminos pentru ca poti mai mult.

    • Valentin Boeru,tu primesti bani pt ce scrii? Daca da,interesant,chiar nu pot sa cred ca sunt atatia prosti sa plateasca pt un astfel de articol care pe langa faptul ca e o amestecatura de Urzica,Scanteia si Legionarul impreuna,n-are cap si coada ceea ce-ai scris. @Cobe De fapt ce-ai vrut sa comentezi sau ceea ce-ai scris este un comentariu??? Ceea ce am inteles eu e ca esti psd-ist si ca mai toti din aceasta secta,sunteti buni de pus in cires!

  2. Dragă TUȘIATÂT, ce noroc neașteptat pentru omenire că Tu ești doar ATÂT. Mi se ridică pielea când mă gândesc cum te-ar fi suportat și virtualul, când matale de fapt, nu știi ce ai citit. Te liniștesc SIATÂT: unul din puținii noștri ziariști serioși, vrednici de crezare dar mai ales curajos neluându-și în calcul riscul, relatează un fapt petrecut, derulează un set de imagini petrecute cu ocazia unei mari ceremonii legate de noul guvern, și unde președintele țării s-a terfelit pe imaginea Măriei (nu a Claudiei)Sale, atentând încă odată (a câta oară?)la nobila sa prezență și imagine de șef de stat. Ce păcat că în asemenea stat viermuie și humanoizi ȘIATÂT.
    Cu drag ZÂMBESCU- DE- PROSTĂNESCU

  3. Rămâneți lângă noi stimate Domn ziarist Valentin Boeru. Setea de informație ne usucă. Nu știam că numărul analfabeților se resimte în mai multe forme. Dar ei ies zilnic pe frunte ce să mai zic… EUȘIATÂT.

  4. Numai PSD-ist nu il poti numi pe domnul Valentin Boeriu!
    Ii citesc articolele de mult timp.Cautati in arhiva ziarului si veti gasi niste articole in care ii critica f dur pe Dragnea,Ponta etc. Iar umorul fin pe care il foloseste domnul Boeriu in articolele sale este mult peste ceea ce exista in presa romaneasca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger