AcasăNewsPresedintele Veneto Banca, arestat!

Presedintele Veneto Banca, arestat!

Rezistand unei intregi serii de hartuieli, „National” a publicat dezvaluiri incendiare despre „bucataria interna” a Bancii Veneto, institutie bancara pe care unii dintre conducatorii acesteia o transformasera intr-o adevarata „oaza” de ilegalitati.

Vincenzo Consoli a dus la dezastru „Venetto Banca“

Si iata ca „buboiul” de aici pare sa fi fost spart, la cel mai inalt nivel, de catre chiar anchetatorii italieni, cei care in ultimele ore au efectuat zeci de perchezitii la fosti manageri si persoane ce aveau legatura cu conducerea bancii, confiscand, intr-o prima faza si importanta suma de 45 de milioane de euro. Iar „bomboana pe coliva”  de la „Veneto” este reprezentata de arestarea fostului presedinte al bancii, controversatul bancher Vincenzo Consoli.

Zeci de suspecti

Scandalurile in care a fost implicata banca italiana in ultimii ani au atras atentia organelor de ancheta din mai multe tari. Iata insa ca Garda Financiara din Italia a reusit sa stranga cele mai multe probe in urma activitatii bancii din Republica Moldova, acolo unde „Veneto Banca” detine pachetul majoritar de actiuni al „EXIMBANK MOLDOVA”. De remarcat ca, doar intre 2014 si 2015, „Veneto Banca” a declarat pierderi de peste un miliard de euro, in urma unor investitii suspecte in alte tari. Iar cum pe langa arestarea presedintelui Vincenzo Consoli mai sunt audiati zeci de alti sefi ai filialelor „Veneto Banca”, dosarul se anunta unul spectaculos.  Mai ales ca, in paralel cu ancheta Garzii Financiare, si Procuratura AntiMafia din Italia are in vizor activitatea bancii. Mai mult chiar, dupa cum „National” va reveni cu amanunte explozive, in acest scandal sunt implicate si nume grele de la noi, care pot arunca in aer sistemul bancar romanesc!

author avatar
Catalin Tache
947 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger