AcasăNewsPresedintele Ucrainei vrea reuniune de urgenta: "Suntem atacati de Rusia"

Presedintele Ucrainei vrea reuniune de urgenta: „Suntem atacati de Rusia”

Oleksandar Turcinov, presedintele interimar al Ucrainei, a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului National de securitate.

S-a ajuns la aceasta decizie din cauza numarului mare de incidente armate ce au avut loc, in ultimele zile, in mai multe orase din estul Ucrainei.

Turcinov acuza o agresiune a Federatiei Ruse si spune ca „autoritatile ucrainene considera incidentele armate din ultimele zile drept o agresiune externa a Federatiei Ruse”.

Cladirile guvernamentale din Slaviansk, Kramatorsk si Krasnai Liman, toate orase din provincia Donetk, au fost luate cu asalt de militanti pro-rusi inarmati.

Fortele de ordine au raspuns agresiunilor, astfel ca cele trei orase sunt considerate a fi sub asediu, iar schimburi de focuri au loc zilnic.

Turcinov acuza Federatia Rusa pentru aceste atacuri pentru ca militantii sunt dotati cu arme de fabricatie rusa care se afla, in mod normal, numai in dotarea fortelor armate ruse.

La inceputul lunii aprilie, oficialitatile din Donetk au anuntat ca vor ca provincia, ce are 4,5 milioane de locuitori, sa fie declarata Republica Independenta, iar in luna mai sa aiba loc un referendum pentru alipirea la Rusia.

author avatar
Cristi Ionita
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger