AcasăNewsPresedintele TVR, Claudiu Saftoiu, si-a prezentat DEMISIA!

Presedintele TVR, Claudiu Saftoiu, si-a prezentat DEMISIA!

Claudiu Saftoiu a demisionat, marti, din functia de presedinte-director general al TVR. Gestul sau vine cu putin timp inaintea sedintei de plen reunit programata azi, de la ora 14.30, in care urma sa fie dezbatut si votat raportul de activitate al TVR.

Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea TVR, decizie anuntata cu putin timp inaintea sedintei de plen reunit programata marti, la ora 14.30, in care urma sa fie dezbatut si votat raportul de activitate al TVR.

Potrivit unor surse parlamentare, se pare ca USL intentiona respingerea raportului de activitate al TVR, fapt care are drept consecinta demiterea in bloc a intregului Consiliu de Administratie al TVR, implicit a lui Claudiu Saftoiu. Decizia a fost convenita, luni, in cadrul unei intalniri dintre Crin Antonescu si Victor Ponta.

Ca urmare a discutiilor din USL s-a convenit ca doar Saftoiu sa isi dea demisia, astfel incat Consiliul de Administratie sa ramana in functie.

Claudiu Saftoiu a fost consilier prezidential intre 2004 si 2006, de la inceputul primului mandat al presedintelui Traian Basescu si pana la numirea sa in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

In martie 2007, Claudiu Saftoiu a demisionat din functia de director al SIE, la cinci luni si jumatate de la numire, in ziua in care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentara de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Basescu. In stenograma Claudiu Saftoiu sustine ca interceptarile convorbirilor facute de SIE sunt pe baza de mandat de la procurorul general si ca Serviciul dispune de aparatura de interceptare.

Pe 10 mai 2011, Claudiu Saftoiu a devenit membru al PNL si, ulterior, a detinut functia de vicepresedinte PNL Gorj. El a demisionat din PNL imediat dupa ce a fost numit de Parlament la conducerea Televiziunii Române, in 3 iulie 2012.

Sursa: rtv.net

Foto: evz.ro

author avatar
Alina Costache
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger