AcasăNewsPresedintele Traian Basescu a semnat decretul de pensionare a judecatorului lui Dan...

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de pensionare a judecatorului lui Dan Voiculescu

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, mandatul de pensionare a magistratului Florica Duta, care judeca dosarul lui Dan Voiculescu, astfel incat procesul de la Curtea de Apel Bucuresti va trebui reluat.

Magistratul care judeca procesul lui Dan Voiculescu de la Curtea de Apel a fost pensionat, printr-un decret de eleiberare din functie, semnat de presedintele Traian Basescu, se arata pe site-ul precidency.ro.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, saptamana trecuta, de cererea de pensionare inaintata de magistratul Florica Duta, de la Curtea de Apel Bucuresti, care judeca si dosarul in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind privatizarea ICA. Cererea de pensionare, alaturi de documentatia aferenta, a fost trimisa presedintelui Traian Basescu, cel care a semnat decretul prezidential de eliberare din functie prin pensionare in cazul magistratului de la Curtea de Apel Bucuresti.

In dosarul respectiv va fi desemnat un nou complet de judecata, arata realitatea.net. Pentru ca ambii magistrati vor fi nou desemnati, procesul din apel va fi inceput de la zero.

Si judecatorul Stan Mustata, care a facut parte din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul ICA, a inaintat CSM, in 12 mai, o cerere de pensionare. Analizarea cererii lui Stan Mustata a fost amanata de plenul Consiliului Superior al Magistraturii pana la solutionarea definitiva a dosarului in care magistratul este acuzat, alaturi de grefiera Mariana Curea, ca ar fi cerut si primit bani pentru solutionarea favorabila a mai multor dosare penale.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger