AcasăNewsPresedintele suspendat al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, ramane in arest!

Presedintele suspendat al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, ramane in arest!

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, fostul sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, dar si omul de afaceri Constantin Popescu vor ramane in arest preventiv pentru inca 30 de zile, a decis, luni, instanta suprema.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatiile formulate de cei trei inculpati, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, la propunerea procurorilor anticoruptie, sa le prelungeasca celor trei mandatele de arestare preventiva, noteaza b1.ro.

Curtea de Apel a admis, in 28 aprilie, propunerea formulata de DNA de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu, Stefan Ponea si Constantin Popescu, pentru inca 30 de zile, de la 4 mai pana in 2 iunie.

Adrian Duicu a fost suspendat din functie in 18 aprilie, dupa ce Prefectura Mehedinti a primit o adresa de la instanta suprema, in care se arata ca presedintelui CJ Mehedinti i-a fost respinsa o contestatie la decizia de arestare preventiva.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Foto: puterea.ro

author avatar
Alina Costache
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger