AcasăNewsPreședintele SUA, Donald Trump, a fost trădat de evreii ingrați

Președintele SUA, Donald Trump, a fost trădat de evreii ingrați

Evreii care votează sau care susțin Partidul Democrat sunt fie neinformaţi, fie neloiali, a postulat în dilemă preşedintele american Donald Trump, care își continuă disputa cu politicieni de stânga pe tema antagonismului israeliano-palestinian, transmite mass-media anglosaxonă.
„Orice evreu [cetățean american] care votează pentru un democrat cred că dă dovadă fie de lipsă totală de cunoştinţe, fie de o mare neloialitate”, a afirmat marţi Trump, la Casa Albă. Remarcile sale au fost condamnate imediat de progresişti evrei pe reţelele de socializare online, pentru faptul că Trump a pus sub semnul întrebării loialitatea evreilor americani faţă de SUA.

Săptămâna trecută, parlamentarii americani Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, membri ai Partidului Democrat, nu au primit permisiunea de a intra în Israel, după ce preşedintele Donald Trump le ceruse autorităţilor israeliene să îi blocheze pe cei doi politicieni. Pe fondul discuţiilor despre ajutorul financiar american pentru Israel, liderul de la Casa Albă a subliniat că nu ar tăia niciodată aceste fonduri. „Nici nu-mi vine să cred că purtăm discuția asta”, s-a plâns preşedintele american, scrie BBC.

Funcţii importante din Partidul Democrat sunt deţinute de evrei proeminenţi. Sondajele de opinie au arătat că aproximativ 70% dintre evreii din SUA au votat cu democrata Hillary Clinton, contracandidata republicanului Donald Trump, la alegerile prezidenţiale din 2016.

În calitate de preşedinte, Donald Trump a adoptat în ultimii ani o poziţie hotărâtă și învederată filosemită, tăind asistenţa financiară pentru palestinieni şi mutând ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. De asemenea, cel mai semnificativ gest diplomatic al lui Trump față de Statul Israel a fost recunoașterea suveranității Israelului asupra Înălţimilor Golan, teritorii ale Siriei ocupate de armata ebraică în Războiul de Șase Zile (1967). În martie 2019, SUA au devenit primul stat care a recunoscut suveranitatea statului evreu asupra acestor teritorii, în pofida repetatelor Rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU – documente cu valoare juridică obligatorie în Dreptul internațional – care au declarat „nulă” și „inadmisibilă” anexsarea de teritoriu prin mijloace militare, somând Israelul să renunțe la anexiuni. Iar pentru faptul că și-a pus în cap lumea internațională ca să îi susțină pe evrei, Trump a obținut o recunoaștere binemeritată, iar Benjamin Netanyahu  a inaugurat o nouă aşezare în Înălţimile Golan, numită – după preşedintele american, Donald Trump – „Trump Heights”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
412 afisari

2 COMENTARII

  1. E! Acum înțeleg de ce Trump l-a invitat la el pe Ciolannis. Amândoi au câte ceva cu „niște evrei”, ca să citez un clasic în viață.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger