AcasăNewsPresedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a invitat persoane fara adapost la...

Presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a invitat persoane fara adapost la investitura sa oficiala

Patru milioane de slovaci au fost sedusi de imaginea de filantrop al lui Kiska, care nu a fost umbrita de acuzatii de coruptie.

Andrej Kiska, un milionar novice in politica, a preluat functia de sef al statului slovac, in timpul unei ceremonii urmata de un dejun oficial, la care au fost invitati politicieni si reprezentanti diplomatici. Dar si  persoane fara adapost.

Patru milioane de slovaci au fost sedusi de imaginea de filantrop al lui Kiska, care nu a fost umbrita de acuzatii de coruptie.

”Vreau sa deschid biroul prezidential pentru acesti oameni care au nevoie de noi. Cu acest gest simbolic, vreau sa arat cat de important este protectia sociala pentru mine”, a declarat Kiska, la ceremonia de investitura. ”Sunt primul presedinte care nu a fost membru in nici un partid politic, sunt aici pentru oameni, fara sa tin cont de apartenenta loc politica”, a subliniat Andrej Kiska in discursul inaugural din Parlamentul din Bratislava. Euro-entuziast de centru, Kiska a anuntat ca renunta, pe durata mandatului, la salariul de sef de stat, care va fi varsat la asociatii caritabile.

author avatar
Tudor Borcea
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger