AcasăNewsPresedintele sesizeaza CCR asupra modificarii Legii administratiei publice locale

Presedintele sesizeaza CCR asupra modificarii Legii administratiei publice locale

Seful statului a remis institutiei conduse de catre Valer Dorneanu o sesizare de neconstitutionalitate ce vizeaza Legea pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001.

Concret, Presedintia anunta, joi, ca este vorba despre actul normativ remis de Parlament Cotrocenilor pe finele anului trecut.

In textul cererii adresate Curtii Constitutionale sunt inserate si motivele pentru care s-a decis sesizarea CCR. Astfel, se precizeaza, printre altele, ca „la data de 23 decembrie 2017, Parlamentul Romaniei a transmis Presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii, Legea pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 ce instituie o noua procedura referitoare la validarea, ulterior constituirii consiliului local, a mandatelor de consilier local. Totodata, legea mentionata stabileste noi reguli in ceea ce priveste cvorumul sedintelor consiliului local sau a consiliului judetean, dupa caz, in cadrul carora se propune validarea sau invalidarea unui sau a unor consilieri locali/consilieri judeteni noi. Consideram ca aceasta lege cuprinde reglementari neclare, imprecis redactate, ce contravin normelor si principiilor constitutionale si incalca prevederile art. 1 alin. (5), art. 16 alin. (1), art. 120    alin. (1), art. 121 alin. (2) si art. 123 alin. (2) si alin. (4) din Constitutie”.

foto: Facebook

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger