AcasăNews„Președintele României trebuie resetat”

„Președintele României trebuie resetat”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seara, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a semnala un conflict juridic cu șeful statului.

Șefa Guvernului nu a fost foarte explicită ce anume atacă la CCR, limitându-se să-l acuze pe președinte că blochează activitatea guvernamentală prin refuzul nejustificat de a numi miniștri.

„Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice”, a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că Iohannis are „obsesia blocajelor” și încalcă legea fundamentală a țării. „Președintele României trebuie resetat”, a declarat Viorica Dăncilă, parafrazându-l pe Klaus Iohannis.

Războiul declarațiilor dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, concurenți în alegerile prezidențiale, capătă din ce în ce mai mult accente electorale.  Președintele PSD a susținut o declarație de presă, miercuri, la sediul central al PSD din București în care l-a atacat pe șeful statului, care ceva mai devreme făcuse, la rândul său, declarații de presă la Palatul Cotroceni, în care ataca dur guvernul PSD.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
132 afisari

1 COMENTARIU

  1. Resetarea se refera la programe in IT. Nu inseamna decat un blocaj de program.. Resetarea se da din buton prin oprirea temporara a energiei. Sau scoaterea prin o alta aplicatue a aplicatiei blocate. Partea proasta e ca nu inseamna altceva decat reluarea vechiului program. Sa nu se astepte careva la ceva nou…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger