AcasăNewsPresedintele PPE: Votul de suspendare, act fara scrupule pentru implementarea autoritarismului

Presedintele PPE: Votul de suspendare, act fara scrupule pentru implementarea autoritarismului

Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European, a comentat in termeni duri demersurile de supendare a presedintelui Traian basescu, acuzandu-i pe membrii USL de  acte pentru implementarea autoritarismului.

(foto: wikipedia)

Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European, unul dintre cele mai mari grupuri politice din Europa, a comentat in termeni duri actiunile intreprinse de catre Victor Ponta si grupul USL pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Acesta sustine ca votul „fortat” de suspendare a sefului statului reprezinta „un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre premierul Victor Ponta si coalitia sa USL”.

„Votul fortat de suspendare a presedintelui Basescu este un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre premierul Victor Ponta si coalitia sa USL. In fapt, desi Curtea Constitutionala a declarat ieri (vineri, n.r.) ca presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia, USL tot a procedat la vot. Actele arbitrare ale USL – inlocuirea Avocatului Poporului, a presedintilor ambelor Camere ale Parlamentului, si acum a presedintelui tarii – arata dispret total fata de statul de drept. Acei membri ai Parlamentului care au sustinut aceste actiuni abuzive impotriva statului roman, sau cei ce au permis desfasurarea lor, vor trebui sa dea socoteala electoratului lor la viitoarele alegeri parlamentare”, a afirmat presedintele PPE, prin intermediul unui comunicat.

Martens a dorit sa asigure ca institutiile Uniunii Europene si PPE nu vor permite ca Romania sa se indrepte spre autoritarism, urmand sa monitorizeze fiecare pas al tuturor proceselor legate de referendum.

„Inselatoriile de tipul plagiatului lui Ponta au afectat tranzitia spre democratie greu castigata de catre Romania. In orice caz, un lucru este cert: institutiile Uniunii Europene, PPE, si toti cei dedicati proiectului european si statului de drept nu vor permite ca Romania sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism. Intre timp, si in ciuda schimbarilor de ultim moment ale legii referendumului, facute cu dedicatie de catre USL, asteptam ca referendumul pentru presedintele Basescu sa fie organizat si desfasurat in concordanta cu principiile si normele democratice general acceptate. Inutil de mentionat, ca PPE va monitoriza fiecare pas al tuturor proceselor legate de referendum”, a incheiat presedintele PPE.

Declaratia acestuia survine la scurt timp dupa ce, vineri, presedintele Traian Basescu a fost suspendat, de Parlament, cu 256 de voturi „pentru”. Referendumul privind repunerea acestuia in drepturile legale ale presedintelui urmeaza sa aiba loc pe 29 iulie.

author avatar
Ionut Zgimbau
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger