AcasăNewsPresedintele PPE, indignat ca Guvernul roman ignora solicitarile CCR

Presedintele PPE, indignat ca Guvernul roman ignora solicitarile CCR

Wilfried Martens, presedintele PPE, s-a declarat indignat de faptul ca Guvernul roman, condus de Victor Ponta, nu a raspuns cererilor CCR referitoare la listele electorale pe baza carora a fost organizat referndumul.

(foto: wikipedia)

Presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a comentat situatia politica din Romania, aratandu-se indignat de faptul ca Guvernul roman, condus de Victor Ponta, nu a oferit nici pana in acest moment listele electorale cerute de catre Curtea Constitutionala.

”Curtea Constitutionala a Romaniei a transmis o cerere clara Guvernului roman pentru a furniza listele pe baza carora a fost organizat referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Sunt indignat de faptul ca Guvernul social-liberal condus de Victor Ponta nu a raspuns inca acestei cereri, impiedicand astfel activitatea Curtii Constitutionale. Fac apel la Guvern sa furnizeze Curtii, fara intarziere, listele electorale. Orice intarzieri vor ridica noi semne de intrebare privind intentiile reale ale lui Ponta. Deciziile Curtii Constitutionale trebuie respectate, ele nu trebuie manipulate sau impiedicate in vreun fel”, a declara acesta, citat de realitatea.net.

Liderul PPE a adaugat ca in urma actiunilor Guvernului USL imaginea Romaniei in strainatate a fost serios afectata, urmand a pune in pericol dezvoltarea economica a tarii.

”Criza politica declansata de Guvernul USL a afectat serios credibilitatea politica si economica a Romaniei. Asa cum FMI a subliniat deja, daca aceasta criza este prelungita, va pune in pericol recentele realizari economice ale tarii. De aceea, fac apel la Guvern sa implementeze de urgenta cerintele Comisiei Europene si ale Comisiei de la Venetia, pentru a pune capat crizei politice. Orice politician care a actionat impotriva legii trebuie sa raspunda”, a afirmat Wilfried Martens.

Presedintele PPE i-a atacat si pe reprezentantii socialistilor europeni, carora a tinut sa le reaminteasca faptul ca Victor Ponta nu respecta legile romane.

„Tin sa reamintesc socialistilor europeni ca premierul Ponta a reprezentat ilegal Romania la Consiliul European, in pofida unei decizii clare a Curtii Constitutionale care preciza ca presedintele Traian Basescu trebuie sa reprezinte Romania”, a subliniat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger