AcasăNewsPresedintele PE: Recomand Guvernului sa ia foarte in serios protestele, sunt fara...

Presedintele PE: Recomand Guvernului sa ia foarte in serios protestele, sunt fara speranta!

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, miercuri, la Strasbourg, ca recomanda Guvernului roman sa ia in serios revendicarile protestatarilor care au iesit in strada in ultimele zile.

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European

Intrebat daca situatia politica din Romania ar putea face subiectul unei discutii in Parlamentul European, asa cum este cazul Ungariei, Schulz a raspuns: „Este devreme pentru a ma pronunta, dar am vazut in ultimele zile miscari enorme in tara si recomandarea mea pentru guvernele din toate tarile, dar pentru Romania in special, (…) este sa ii ia foarte in serios pe acei oameni care sunt cu adevarat in strada, pentru ca sunt oameni care nu mai au speranta pentru viitor. Iar oamenii fara speranta pentru copiii lor merita sa fie luati in serios si recomand tuturor actiuni economice urgente pentru a imbunatati traiul de zi cu zi. Oamenii din strada nu sunt interesati de dezbaterile noastre institutionale, ci de viitorul copiilor lor”.

Presedintele Parlamentului European a avertizat, totodata, insa fara a face referire expresa la Romania, asupra retoricilor xenofobe si rasiste de identificare a unor asa-zisi tapi ispasitori, mesaje care constituie, in combinatie cu lipsurile economice specifice unor crize, cel mai mare pericol pentru democratie.

Social democratul german Martin Schulz a fost ales, marti, presedinte al Parlamentului European, el fiind votat de 387 dintre deputatii europeni.

author avatar
Ciprian Purice
168 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger