AcasăNewsPresedintele PE, Martin Schulz: Acordul ACTA este dezechilibrat

Presedintele PE, Martin Schulz: Acordul ACTA este dezechilibrat

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat intr-un interviu acordat duminica postului de televiziune german ARD, ca acordul multilateral ACTA impotriva contrafacerii este „dezechilibrat”.

„Cred ca forma sa actuala nu este buna. (…) Nu cred ca vom avansa cu acest acord in forma actuala”, a declarat social-democratul german. El a mai mentionat ca a facut apel catre Comisia Europeana „inca din 2010” sa „inceteze cu secretele. (…) Nu a facut asta si acum primeste critici”, a adaugat Schulz. Consultarile Parlamentului European privind ACTA sunt preconizate sa inceapa pe 27 februarie, conform declaratiilor lui Schulz, iar europarlamentarii vor trebui sa se pronunte inainte de luna iunie.

Sambata, zeci de mii de persoane au manifestat in toata Europa, in Germania estimandu-se participarea a 100.000 de persoane, impotriva cenzurarii Internetului de catre prevederile continute in acest acord multilateral privind contrafacerea. Eurodeputatii socialisti, liberali si ecologisti denunta riscurile unui text care apara prea mult persoanele care detin drepturile de autor in detrimentul societatii.

Acordul ACTA a fost negociat intre UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia. El vizeaza lupta impotriva contrafacerii in general, a contrafacerii medicamentelor sau a altor bunuri, precum si a descarcarilor ilegale de pe Internet. Cei care contesta ACTA considera textul imprecis, permitand abuzuri din partea proprietarilor drepturilor de autor.

author avatar
National
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger