AcasăNewsUPDATE Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, retinut pentru luare de mita

UPDATE Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, retinut pentru luare de mita

(foto: milcovul.ro)

UPDATE – Ministerul Justitiei a cerut Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii lui Alin Trasculescu. Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca luni la ora 16:00 va avea loc o sedinta a Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor pentru a discuta cazul politicianului. Aceasta a mai precizat ca cererea de ridicare a imunitatii va ajunge in plenul Camerei cel mai probabil marti, anunta rtv.

Potrivit unui comunicat al DNA, deputatul PDL Alin Trasculescu este retinut pentru trafic de influenta, instigarea la infractiunea de fals si instigare la infractiunea de spalare a banilor. Odata cu Trasculescu a fost retinut si Calota Marian-Valeriu, intermediar intre deputatul PDL si omul de afaceri. Calota este acuzat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, santaj si spalare de bani. Potrivit DNA, suma de bani pe care Trasculescu i-a cerut-o omului de afaceri pentru a-l ajuta sa incheie diverse contracte a fost initial de 50.000 de euro, insa deputatul a majorat-o la 150.000  de euro. „Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Calota Marian, acesta fiind si cel care l-a constrans pe omul de afaceri sa plateasca sumele” de bani, conform comunicatului. Inculpatul Calota Marian-Valeriu va fi prezentat Inaltei Curti de Casatiei si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, se mentioneaza in document.

Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, a fost prins sambata seara la Focsani, in timp ce lua mita de la un om de afaceri. Democrat-liberalul a fost retinut pentru 24 de ore.

(foto: milcovul.ro)

Deputatul Alin Trasculescu , liderul PDL Vrancea, se afla de mai multa vreme sub monitorizarea procurorilor DNA. Sambata seara, politistii l-au surprins in timp ce lua bani de la un om de afaceri, in Focsani. Se pare ca deputatul i-a promis acestuia ca il ajuta sa obtina contracte pentru firma sa, in schimbul sumei de 50.000 de euro.

Seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a spus ca nu-i vine sa creada acest lucru: „Sunt absolut socat. Nu-mi vine sa cred, din cauza faptului ca nu te gandesti niciodata ca o cariera în Parlamentul Romaniei, aflat la primul mandat, poate sa aiba asemenea legaturi. Astept punctul de vedere oficial al DNA”, a declarat la Romania TV.

Potrivit Constitutiei, in caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul Justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. In cazul in care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.

Alin Trasculescu candideaza pentru un nou mandat de deputat in Colegiul 5 Marasesti.

author avatar
Alina Stancu
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger