AcasăNewsPresedintele Lituaniei, critici dure la adresa Romaniei

Presedintele Lituaniei, critici dure la adresa Romaniei

(foto: en.rian.ru)

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a criticat in termeni duri evolutia politica din Romania, acuzand ca din cauza acesteia tara este paralizata.

(foto: en.rian.ru)

Prezenta, miercuri, intr-o vizita oficiala in Romania, Dalia Grybauskaite, presedintele Lituaniei, a lansat un avertisment dur la adresa statului roman, anuntand ca din cauza agitatiei politice din ultimele luni tara este blocata, lucru care ii va afecta pe romani.

In plus, crede presedintele Lituaniei, din cauza crizei politice Romania ar putea sa nu mai primeasca fonduri din partea Uniunii Europene.

„Aceasta instabilitate pe care o putem vedea acum din exterior, schimbarea a trei premieri in sase luni, deloc suprinzator se reflecta si in capacitatea dvs. de a performa in UE, si ma refer aici in special la capacitate de absorbtie a fondurilor europene. Tara dumneavostra este ultima dintre statele membre UE la capitolul absorbtia fondurilor europene. Acesta este un mesaj negativ. Din cauza agitatiei politice, tara este paralizata si nu isi poate rezolva problemele”, a declarat presedintele Lituaniei, citat de rtv.net.

Ca urmare a acestui fapt Dalia Grybauskaite, seful statului lituanian, a facut un apel la politicienii romani sa se comporte responsabil, astfel incat sa opreasca lupta care ii poate afecta pe romani.

„Situatia interna depinde de dumneavostra, iar stabilitatea politica interna e atat de importanta incat orice forta politica, indiferent care ar fi partidul, trebuie sa se comporte in mod foarte responsabil. Tara dumneavostra isi pierde posibilitatea de a-si folosi toate oportunitatile si resursele financiare pe care le aduce apartenenta dumneavostra la UE „, a spus presedintele Lituaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger