AcasăNewsPreședintele Iohannis o place pe Viorica Dăncilă: E „simpatică”, dar „trebuie să...

Președintele Iohannis o place pe Viorica Dăncilă: E „simpatică”, dar „trebuie să mai studieze”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să mai studieze arhitectura statului, având în vedere că aceasta a fost nemulţumită de lipsa unei consultări în ceea ce priveşte vizita făcută de şeful statului în SUA, la invitația președintelui Donald Trump.

Întrebat dacă va transmite un raport Parlamentului sau Guvernului privind vizita sa în SUA având în vedere nemulţumirile exprimate de premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: „Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a declarat nemulțumită de faptul că președintele Klaus Iohannis nu a consultat Guvernul și Parlamentul înainte de vizita în Statele Unite ale Americii. „Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României”, a spus Dancilă. Șefa Executivului României a spus că printre temele care ar fi putut fi analizate în comun, în perspectiva vizitei de săptămâna aceasta, ar fi fost energia, relațiile economice și apărarea.

Orban nu a putut aștepta la fel de mult ca Iohannis să-i dea replica Vioricăi: „În conformitate cu Constituţia României şi cu deciziile CCR, cel care conduce politica externă a României este preşedintele. Probabil, doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe în timp ce preşedintele României este la a doua întâlnire oficială cu preşedintele SUA. Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă. Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea poziţiei de stat membru al UE cu un cuvânt greu şi cu influenţă la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO, sunt linii de politică externă care sunt susţinute de preşedintele României, de cetăţenii români şi reprezintă direcţii fundamentale de politică externă pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a susţinut sistematic”, a râs liderul PNL luni la Parlament.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger