AcasăNewsPreședintele HORA a răbufnit după ce restaurantele au fost închise în Capitală....

Președintele HORA a răbufnit după ce restaurantele au fost închise în Capitală. „Nu stăm cu mâna întinsă în faţa Guvernului”

Este oficial! Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid. Care sunt condițiile - DOCUMENT

După măsurile luate de Guvern de a se suspenda activitatea tuturor restaurantelor din București, proprietarii de acestora au răbufnit.

Dragoş Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a afirmat, joi seară, la postul Digi 24, că are câteva soluții pentru ca activitatea unităților de profil să funcționeze în continuare.

Potrivit lui Dragoș Petrescu, propune Guvernului, ca restaurantele să funcționeze în etape, după modelul de funcționare a școlilor.

Președintele HORA propune ca restaurantele să funcționeze ca la școală, după scenarii

Dragoș Petrescu solicită guvernului ca restaurantele să funcționeze funcție de indicele de îmbolnăviri la mia de locuitori. Astfel, restaurantele ar putea să funcționeze în etape, ceea ce ar însemna că nu vor mai di obligate să-și întrerupă activitatea.

„Noi plecăm de la premisa că restaurantele au fost închise arbitrar. Cel puţin la Bucureşti, acest coeficient de 1,5 la mia de locuitori se aplică unei populaţii de aproximativ 1,8 milioane locuitori, ceea ce nu mai este cazul în Bucureşti, deci acest procentaj a fost cel mai important şi pus în discuţie în faţa premierului. Astfel, noi am solicitat să trecem pe modelul pe care funcţionează şi şcolile şi în România să avem două etape: până la 1,5 la mie şi între 1,5 la mie şi 3 la mie să se poată funcţiona cu restricţii în interiorul restaurantelor, iar peste 3 la mie să fie măsuri mai restrictive decât ce am avut până acum”, a explicat Petrescu.

El a subliniat că vineri au avut loc doar discuţii şi au primit promisiunea că până marţi „vom putea şti exact care vor fi noii indicatori pentru industria ospitalităţii”.

Dragoş Petrescu mai vine cu o solicitare incomodă pentru Guvern

Pe de altă parte, Dragoş Petrescu a menţionat că reprezentanţii industriei au solicitat un ajutor de stat care să acopere 20% din diferenţa de vânzări realizate în acest an în comparaţie cu anul trecut.

Noi nu suntem la Guvern să cerem sprijin de la Guvern, bani de la un buget şi aşa foarte restricţionat în acest an, pentru a funcţiona industria ospitalităţii. Noi suntem aici să fim lăsaţi să funcţionăm în condiţii de siguranţă şi să nu fim nevoiţi să stăm cu mâna întinsă în faţa Guvernului.

Însă, dacă Guvernul doreşte prin măsurile arbitrare să închidă industria ospitalităţii definitiv, atunci trebuie să vină cu un ajutor de stat, dacă nu doreşte ca cei 180.000 de oameni implicaţi direct să ajungă în stradă.

Dacă Guvernul României doreşte să menţină restaurantele închise în următoarea perioadă şi să constatăm un an foarte dificil pentru industria ospitalităţii, atunci trebuie să vină cu un ajutor de stat care să acopere o parte din diferenţa de vânzări înregistrată în acest an în comparaţie cu anul trecut”, a explicat preşedintele HORA.

El a adăugat că acest sprijin trebuie să se acorde în paralel cu şomajul tehnic şi că secretarul de stat în MFP Sebastian Burduja a fost însărcinat să se ocupe de grupul de lucru care va definitiva „modul în care acest ajutor de stat va fi dedicat industriei ospitalităţii”, a spus Dragoș Petrescu.

Conform datelor prezentate de preşedintele Hora, din 12.000 de restaurante câte existau în Bucureşti anul trecut, în prezent 4.000 au fost închise definitiv.

author avatar
Eli Dan Davidescu
147 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu ati inteles ca primul somer al tarii ajuns sus crede ca toti vor sa stea si sa primeasca pomeni de la stat!!!!!!!!!!sa spuna orban ca si in marea si iubita germanie la fel merge treaba !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger