AcasăNewsPresedintele Germaniei, Christian Wulff, a demisionat

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, a demisionat

(foto: semneletimpului.ro)

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, si-a anuntat vineri demisia, la o zi dupa ce Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunitatii acestuia, seful statului fiind suspect intr-un caz de coruptie.

(foto: semneletimpului.ro)

Wulff a anuntat  ca demisioneaza pentru ca a pierdut increderea germanilor. „Increderea concetatenilor mei este afectata. Din acest motiv, nu mai este posibil sa imi exercit functia. De aceea demisionez”, a declarat Wulff, potrivit Mediafax.

Parchetul din Hanovra a cerut joi seara ridicarea imunitatii presedintelui Christian Wulff, in urma suspiciunilor de prevaricatiune (abatere de la indatoririle de serviciu, abuz).

Inca de la finele anului trecut, Wulff este acuzat de presa germana ca a profitat de pozitia sa de sef al Guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine diverse avantaje financiare, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri. Presedintele german este acuzat ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, dar si pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.

Christian Wulff a fost ales presedinte al Germaniei in 2010.

198 afisari

1 COMENTARIU

  1. cinste lui…….un om cu bun simt, dar ce ne facem cu ai nostri??????………………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger