AcasăNewsPresedintele Frantei, lovit de fulger in drum spre Berlin

Presedintele Frantei, lovit de fulger in drum spre Berlin

Hollande, la sinagoga din Toulouse, dupa atentatul asupra scolii evreiesti

Prima zi ca presedinte oficial al Frantei era sa se incheie tragic pentru Francois Hollande. Imediat dupa ceremonia de investire, Hollande a decolat catre Berlin si, din cauza intemperiilor care au afectat Europa, presedintele Frantei a fost la un pas sa nu o mai vada pe Angela Merkel.

Hollande, la sinagoga din Toulouse, dupa atentatul asupra scolii evreiesti

Dupa o ceremonie fara fast exagerat, pe care el singur si-a regizat-o, spre seara, Hollande si-a luat zborul catre Germania, sa cineze cu Angela Merkel! Numai ca, ghinion, era sa nu mai ajunga. Avionul in care se afla Francois Hollande, a fost lovit de fulger, in drumul spre Berlin, pilotii luand decizia revenirii la Paris. Potrivit Ministerului francez al Apararii, avionul prezidential francez a fost atins de un fulger in timp ce traversa o zona cu intemperii. Pentru Hollande pare ca nu a fost semn rau intoarcerea din drum, hotarand sa decoleze din nou spre Berlin la mult asteptata intrevedere cu Merkel.

Toti oamenii presedintelui

Care este viziunea lui Hollande despre Franta, Europa si lumea intreaga cel mai bine stiu sfatuitorii lui evrei.  Jurnalistul israelian Jacques Benillouche ii prezinta pe „toti oamenii presedintelui”, de origine evreiasca. In categoria celor „cu familii in Israel” intra Pierre Moscovici, originar din Romania, de la care se asteapta „sa echilibreze politica pro-araba”. Julien Dray, consilier de taina, a sustinut-o si pe fosta sotie a lui Hollande, Ségolène Royal, in 2007, si a ramas in „familie”, desi prietenia acestuia cu DSK il scoate de pe lista guvernamentala.  Vincent Peillon, care a recunoscut de curand ca e evreu, aspira la Ministerul Educatiei.  François Rebsamen, „ evreu si francmason”, vrea la Ministerul Securitatii Interne sau doar la Ministerul de Interne.  Daniel Cohn-Bendit „ar putea fi un excelent ministru de Afaceri Europene, care ar putea influenta deciziile Angelei Merkel”.

[nggallery id=245]

 

author avatar
Adina Mutar
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger