AcasăNewsPreşedintele Egiptului, primit la Cotroceni cu onoruri militare

Preşedintele Egiptului, primit la Cotroceni cu onoruri militare

Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, care efectuează o vizită oficială în România.

Oficialul egiptean a fost primit la Palatul Cotroceni cu onoruri militare.

Preşedintele Iohannis şi omologul său egiptean vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar la final vor susţine o declaraţie de presă comună.

Cu prilejul consultărilor oficiale, cei doi şefi de stat vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda cooperarea bilaterală pe toate domeniile de interes comun, în special în cel economic, anunță Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, președinții vor trece în revistă realizările celor două ţări din perspectiva exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi de către Egipt a preşedinţiei Uniunii Africane.

„Vizita oficială a preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi reflectă soliditatea relaţiei bilaterale, precum şi faptul că Egiptul, factor important în asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, este unul dintre prietenii tradiţionali ai României în regiune”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană