AcasăNewsPreședintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Thuma, interviu în limba germană pentru televiziunea...

Președintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Thuma, interviu în limba germană pentru televiziunea publică din Germania, ARD, despre proiectul “Umple golul din viața ta!”

Atunci când au lansat proiectul ,,Umple golul din viaţa  ta”, cei din conducerea Consiliului Judeţean Ilfov nu s-au aşteptat ca demersul lor să depăşească graniţele şi să ajungă în toată Europa, chiar şi în Statele Unite. Este ceea ce le-a transmis preşedintele instituţiei, Hubert Thuma, jurnaliştilor televiziunii publice din Germania, ARD, într-un interviu în limba germană.

“Am spus echipei mele două lucruri, trebuie să facem ceva astfel încât să reducem numărul animalelor din adăposturi și, în același timp, să schimbăm mentalități. Le-am cerut colegilor mei să facă un proiect care să îndeplinească cele două cerințe. Ne-am gândit la fotbal pentru că e cel mai urmărit și cel mai iubit sport în România și nu numai. Nu ne-am imaginat niciodată că acest proiect va trece granițele. S-a scris despre ideea noastră în toată Europa, în Statele Unite ale Americii, în Asia, suntem peste tot, iar asta ne bucură nespus. Sper ca această idee să fie implementată în cât mai multe țări și să schimbăm cât mai multe vieți.”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, pentru televiziunea publică din Germania, ARD.

 


Proiectul ,,Umple golul din viaţa ta” a debutat la meciul FSCB – Dinamo din 12.09.2021. Campania a continuat apoi la meciul Rapid – Gaz Metan de vineri, 17.09.2021, iar inițiatorii ei sunt impresionați de feedback-ul pozitiv pe care l-au primit. Unul dintre cățeii prezentați la meciul FCSB-Dinamo şi unul de la Rapid-Gaz Metan au fost adoptaţi. Există cereri de adopție pentru încă patru câini. Alți șase căței din adăpostul public Brănești au fost prezentați sâmbătă, 25.09.2021, la meciul Rapid-FC Voluntari.

Protocolul încheiat între Consiliul Județean Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal reprezintă o premieră la nivel național și european. Problema câinilor fără stăpân nu este una nouă și în ciuda eforturilor autorităților locale, aceasta continuă să persiste. Pe site-ul ilfovadopta.ro sunt prezentate constant fotografii cu toţi câinii care se află în adăposturile din judeţul Ilfov şi pot fi adoptaţi, precum şi informaţii despre aceştia. Platforma online are şi o hartă interactivă, care îi va ajuta pe utilizatori să ajungă mai uşor la patrupezii pe care doresc să-i ia acasă.

author avatar
Andrei Coman
307 afisari

2 COMENTARII

  1. No poti, ma, cacaciosule, sa spui ” reactie „? Voi, ziaricii facuti din labă, sînteți români sau ce? Sînteți bîtă la limba maternă dar îi dați cu fidbeacu’. Boule!

  2. BA , DAR TU NU AI FOST ALES PT CETATENI CA SE VEDE TRABA NU SUNT PE NICIUNDE NU MAI PUTEM DE NEMTII ASTIA VENITI LA BORCANUL CU MIERE SA SE LINGA PE GEGETE!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger