AcasăNewsPresedintele Comisiei Europene: "Uniunea Europeana trebuie sa aiba o armata proprie"

Presedintele Comisiei Europene: „Uniunea Europeana trebuie sa aiba o armata proprie”

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a anuntat ca este de parere ca Uniunea Europeana trebuie sa aiba o armata proprie.

Presedintele Comisiei Europene considera ca, pe de o parte, membrii Uniunii Europene trebuie sa arate Federatie Ruse ca sunt gata sa-si apere valorile europene, iar pe de alta parte, UE are nevoie de o armata proprie pentru a pune la punct o politica de securitate comuna.

„Nu vom crea o armata europeana pentru a o utiliza imediat. Insa o armata comuna a tuturor europenilor va da de inteles Rusiei ca vorbim foarte serios atunci cand este vorba de a apara valorile UE. De asemenea, o armata proprie ne va ajuta sa punem la punct o politica externa si de securitate comuna”, a fost mesajul transmis de Jean Claude Juncker.

Juncker se vaita ca „imaginea Europei a suferit intr-un mod dramatic. In termeni de politica externa, se pare ca nu prea suntem luati in serios”.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei Europene da asigurari ca „prin crearea unei armate proprii a Uniunii Europene nu intentionam sa diminuam rolul NATO”.

author avatar
Cristi Ionita
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger