AcasăNewsPresedintele Comisiei Europene, la Guvern: as vrea sa inceteze problemele si litigiile...

Presedintele Comisiei Europene, la Guvern: as vrea sa inceteze problemele si litigiile interne din Romania

Dupa intrevederea avuta la Palatul Parlamentului, cu Calin Popescu Tariceanu si Florin Iordache, Jean-Claude Juncker s-a indreptat catre Palatul Victoria.

Intalnirea cu presedintele Senatului si cu vicepresedintele Camerei Deputatilor – catre care Liviu Dragnea, al treilea om in stat, si-a delegat atributiile pe durata acestei luni – a urmat discutiilor avute de catre presedintele Comisiei Europene cu seful statului, la Cotroceni.

Dupa runda de discutii de la sediul Guvernului, Jean-Claude Juncker si Viorica Dancila au iesit impreuna in fata presei, prilej cu care inaltul oficial european a tinut sa sublinieze un anume aspect. Mai exact sa faca un soi de apel la consens politic la nivel intern, in ideea ca pe durata presedintiei Romaniei atentia oficialilor autohtoni ar trebui sa se indrepte strict catre aceasta misiune. „As vrea sa inceteze problemele si litigiile interne din Romania. In momentul in care prezidezi Uniunea Europeana trebuie sa uiti, sa pui intre paranteze, problemele de politica interna si dna prim-ministru mi-a confirmat ca nu va fi umbrita presedintia Romaniei la Consiliul UE de alte probleme. Am deplina incredere in capacitatea dnei prim-ministru de a dirija bine lucrarile Consiliului. (…) Viorica, am incredere in tine sa faci ceea ce trebuie pentru ca Europa sa poata progresa”, a transmis Juncker.

Pana sa ajunga sa asculte mesajul presedintelui CE, Viorica Dancila pusese accent pe angajamentele Romaniei, in perioada in care va exercita presedintia rotativa a Consiliului UE. „Suntem ferm angajati sa contribuim ca facilitatori de consens prin actiuni concrete la promovarea unei Europe mai unite si mai coezive. Este nevoie de o astfel de abordare cu atat mai mult cu cat avem de gestionat o agenda europeana cu un grad de complexitate foarte ridicat matematicilor momentului”, a declarat, la randul sau, premierul Dancila, amintind ca pe durata mandatului Romaniei vor avea loc alegeri europarlamentare si ar urma sa aiba loc si Brexit-ul.

Conferinta de presa Juncker-Dancila a fost urmata de o reuniune plenara a Guvernului Romaniei si a Colegiului Comisarilor, in cadrul unui dejun de lucru. Membrii colegiului Comisarilor sosisera inca din cursul diminetii la sediul Guvernului, fiind intamoinati de catre vicepremierii Gratiela Gavrilescu, Ana Birchall, Viorel Stefan si Eugen Teodorovici, acesta din urma in calitatea sa de ministru interimar al Dezvoltarii.

[youtube]OFIQTmuyR_M[/youtube]

268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger