AcasăNewsPresedintele CJ Ialomita, retinut de procurorii DNA

Presedintele CJ Ialomita, retinut de procurorii DNA

sursa foto: adevarul.ro

Silvian Ciuperca, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, a fost retinut, marti seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

sursa foto: adevarul.ro

Ciuperca este acuzat de comiterea mai multor infractiuni printre care luare de mita, doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Conform procurorilor, Silvian Ciuperca si-a folosit influenta pentru a-si instala unul dintre apropiati in functia de manager al Spitalului Judetean Ialomita. De asemenea, Ciuperca l-a determinat pe unul dintre consilierii din Ministerul Sanatatii sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, respectiv sa intocmeasca un raport de control neconform cu realitatea.

Nu in ultimul rand, Ciuperca i-a determinat pe Musat Liviu Gabriel, presedinte ADR Sud Muntenia, si Visan Mariana, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii, sa-si indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, respectiv sa amane in mod nejustificate efectuarea unor controale la mai multi beneficiari ai unor proiecte cu finantare europeana.

Acuzat ca, prin actiunile sale, a prejudiciat bugetul CJ Ialomita cu cel putin 1,6 milioane de euro, Silvian Ciuperca va fi prezentat miercuri in fata magistratilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile. De remarcat ca Silvian Ciuperca este presedintele PSD Ialomita si membru in Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger