AcasăNewsPresedintele CJ Harghita, primul proces din Romania impotriva companiei Google

Presedintele CJ Harghita, primul proces din Romania impotriva companiei Google

Borboly Csaba este presedintele CJ Harghita si lider UDMR al aceluiasi judet

Borboly Csaba, devenit celebru dupa ce a fost sanctionat pentru discriminarea romanilor din judetul pe care il conduce, este prima persoana din Romania care a dat gigantul Google in judecata.

Borboly Csaba este presedintele CJ Harghita si lider UDMR al aceluiasi judet

Devenit cunoscut pe plan national dupa ce a fost cercetat de DNA in legatura cu averea sa si dupa ce a fost sanctionat fiindca i-a discriminat pe romanii din Harghita, Borboly Csaba ar putea ajunge vedeta internationala.

Gigantul IT a fost chemat in instanta de UDMR-istul Borboly

Presedintele Consiliului Judetean Harghita este prima prima persoana din Romania care a intentat un proces gigantului IT Google.

„Le-am scris si in romana, si in engleza”

Reporterii „National” au aflat detalii din culisele procesului care s-a stins intre timp, chiar de la Borboly Csaba. Ieri, acesta marturisit ca a decis sa-i cheme in fata magistratilor pe reprezentantii din Romania ai companiei Google din cauza unei inregistrari postate pe YouTube (serviciu detinut de Google). „Cineva a postat pe YouTube o inregistrare audio facuta fara acordul meu. Este vorba de un subaltern. L-am rugat sa stearga postarea, insa nu a facut acest lucru, asa ca m-am adresat companiei Google. Le-am scris si in romana, si in engleza, insa nu au vrut sa stearga inregistrarea. Asa ca i-am dat in judecata. Nu mai stiu ce s-a intamplat cu procesul, fiindca s-au ocupat avocatii mei. Nu le-am cerut despagubiri, nu le-am cerut nimic altceva, decat sa stearga inregistrarea respectiva”, a declarat pentru „National” Borboly Csaba.

Verificat de DNA, sanctionat de CNCD

Anul trecut, Borboly Csaba a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie dupa ce impotriva acestuia au fost facute mai multe sesizari, in care era acuzat ca si-a ridicat o casa cu firma care a realizat proiectul pentru cladirile spitalului judetean. De asemenea, el a fost acuzat ca ar fi vadut un apartament la un pret mult mai mare decat pretul real – acuzatii demontate de Borboly cu mai multe documente. Anul acesta, in septembrie, presedintele CJ Harghita a fost sanctionat de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, intrucat a dispus ca cei care candideaza pentru functiile de manager de spital din judetul Harghita sa cunoasca neaparat limba maghiara.

author avatar
Narcis Voica
549 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger