AcasăNewsPresedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, trimis in judecata de procurorii DNA

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, trimis in judecata de procurorii DNA

Presedintele Consiliului Judeatan Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata, vineri, de procurorii DNA, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata.

Din rechizitoriul DNA reiese ca in perioada 2011 – 2013, “Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al acestei institutii”.

De asemenea, acesta ar fi “creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA”, se mai precizeaza in document.

Totodata, „in perioada 2007-2014, presedintele Consiliului Judetean Constanta nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producand un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro”, mai informeaza DNA.

Nicusor Constantinescu se afla momentan in Statele Unite ale Americii, acolo unde se recupereaza dupa o operatie. Acesta sufera de cancer la prostata.

Sursa: b1.ro

author avatar
Alina Costache
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger