AcasăNewsPresedintele CJ Buzau, trimis in judecata

Presedintele CJ Buzau, trimis in judecata

sursa foto: romaniatv.net

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au anuntat trimiterea in judecata a lui Cristinel Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

sursa foto: romaniatv.net

Bigiu, care se afla in arest preventiv, este acuzat de luare de mita, in forma continuata, de conflict de interese, in forma continuata, si de tentativa de spalare de bani.

Conform procurorilor DNA, in perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014, inculpatul Bigiu Marian Cristinel a cerut, iar in zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau – functie de demnitate publica, respectiv aprobarea atribuirii, firmei Asociatia pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat (A.D.I.C.A.) Calarasi, prin procedura directa, a doua contracte, precum si aprobarea platilor aferente, dupa receptionarea lucrarilor.

Cele doua contracte vizau elaborarea primelor doua componente ale „Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau 2014-2020”. Suma de 45.000 lei a fost data ca mita de inculpata Badica Gabriela Camelia, director in cadrul Asociatiei pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat Calarasi.

Sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei (o parte din cei 50.000 lei) au fost cerute si primite de inculpatul Colgiu Florin-Madalin, cunoscand ca aceste sume proveneau din savarsirea infractiunii de luare de mita in legatura cu indeplinirea, de catre inculpatul Bigiu Marian Cristinel, a indatoririlor de serviciu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau. In acest fel, Colgiu Florin-Madalin l-a sprijinit pe Bigiu Marian Cristinel sa primeasca si sa valorifice sumele de bani obtinute cu incalcarea legii.

La data de 06.12.2014, inculpatul Bigiu Marian Cristinel, sprijinit de Colgiu Florin-Madalin, a incercat sa disimuleze o parte din suma primita cu titlu de mita, prin plata, in numele S.C. SIGMA MONTAJ, dar in beneficiul sau, a unei rate de leasing pentru un utilaj industrial pe care-l detinea in fapt.

In perioada 20.11.2012-12.11.2014, in exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv presedinte al Consiliului Judetean Buzau, inculpatul Bigiu Marian a semnat un numar de 12 (douasprezece) contracte cu doua firme, cu o valoare de peste 7 milioane de lei, in conditiile in care, incepand cu iunie 2011, acesta beneficia, de la cele doua firme, de suma de 1.034 euro, plus TVA, lunar, reprezentand contravaloarea chiriei unui utilaj industrial, pe care inculpatul il detinea in fapt.

Pe parcursul desfasurarii urmaririi penale, procurorii DNA au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra sumei de 11.900 lei, ridicata de la inculpatul Bigiu Marian Cristinel.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Florin Madalin Colgiu, in stare de arest preventiv, si Gabriela Camelia Badica, in stare de libertate. Colgiu este acuzat de complicitate la luare de mita, in forma continuata, si complicitate la tentativa de spalare a banilor. Badica este acuzata de dare de mita.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Calarasi.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger