AcasăNewsPresedintele Cehiei: Este necesara o armata europeana pentru a apara Schengen de...

Presedintele Cehiei: Este necesara o armata europeana pentru a apara Schengen de emigranti

Milos Zeman este binecunoscut pentru opiniile sale impotriva emigrantilor

Presedintele ceh Milos Zeman a estimat ca afluxul de refugiati in UE se va dubla in acest an, comparativ cu 2015, fiind necesara o armata europeana pentru a apara zona Schengen de emigranti.

Milos Zeman este binecunoscut pentru opiniile sale impotriva emigrantilor

„Pesimistii afirma ca valul de refugiati va fi de trei, patru sau chiar de cinci ori mai mare” anul acesta, a spus Zeman, intr-un interviu acordat agentiei Tass. „Asa cum stiti, un milion de refugiati se afla deja in Germania. Este un numar urias. Daca li se alatura inca doua milioane, atunci nu-mi pot imagina ce s-ar putea intampla(…) O armata europeana este necesara” pentru a evita asemenea riscuri, a declarat seful statului ceh.”Ea va apara frontiera externa a zonei Schengen sau intreaga Uniune Europeana(…)Asa cum stiti, Romania si Bulgaria nu sunt membre Schengen(…) Infiintarea acestei armate este pasul de care avem nevoie pentru rezolvarea crizei migratiei”, a estimat Zeman. Pasul doi, a continuat presedintele Cehiei, este ”deportarea”. ”Cred ca este necesar sa fie deportati nu doar migrantii economici, ci si toti cei care sunt implicati in planificarea unor atacuri teroriste, a apreciat Zeman.

Pachebotul Disney Wonder a salvat 12 refugiati de la moarte

Nava de croaziera Disney Wonder s-a oprit in sud-estul Cubei din drumul sau catre insulele Caiman pentru a recupera 12 emgiranti, a raportat paza de coasta americana. Potrivit CNN, nava plecase, sambata, din Miami si se indrepta spre insula Grand Cayman. Emigrantii (cubanezi) se aflau intr-o ambarcatiune improvizata. In 2013, Disney Wonder a mai salvat de pe mare un grup de emigranti care se aflau pe o  pluta la 60 km de estul Floridei.

author avatar
Tudor Borcea
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger