AcasăNewsPresedintele CCR, vanat pe strada de #rezist. Autoritatile tac malc

Presedintele CCR, vanat pe strada de #rezist. Autoritatile tac malc

Nu le place PSD-ul, dar ei sunt mai rai decat Dragnea si toata compania. Adunatura de hastagieni, cica societatea civila care pune lucrurile la punct in Romania, e la un pas sa devina nimic altceva decat o adunatura de infractori. Caci “pasnicii” l-au vanat si haituit pe strazi pe presedintelele CCR, Valer Dorneanu.  Iar autoritatile tac malc si iau pozitia strutului, baga capul in nisip si se prefac ca nu vad nimic din ce se intampla. Poate ca doarul deschis jandarmilor care au actionat in 10august ii sperie, desi n-ar trebui. Nimic nu explica lipsa de actiune a autoritatilor statului care, intr-o societate normala (atat de dorita de #rezist), ar trebui sa respecte si sa aplice legea. Punct!

Protestatarii #rezist l-au urmarit si apostrofat pe Valer Dorneanu, urmarindu-l  pana acasa. Filmuletul a fost postat pe Facebook. In imagini apar cateva persoane importante din cadrul organizatiei #rezist care sunt platiti cu bani grei pentru astfel de atitudini. Imaginile ii arata pe cativa protestatari #rezist, printre care Cristian Dide si Marian Ceausescu, apostrofandu-l pe Valer Dorneanu, presedintele CCR. Contestatarii spun ca l-au intalnit pe Dorneanu pe Bulevardul Unirii si au mers cu el pana acasa. A cestia l-au hartuit strigand pe strada injurii si calomnii la adresa unui demnitar de rang inalt, presedintele CCR. „Aveti un rol formidabil in tara asta. De ce nu vreti sa tineti cu poporul, domnule? Ati devenit antecamera PSD, stimate domn. Nu este frumos”, i-a spus unul dintre protestatari lui Valer Dorneanu. Inevectivele au continuat : „Sluga PSD, oameni vanduti”, au continuat cei doi .

Singur in apararea tuturor

„Demnitatea si onoarea”, a raspuns presedintele CCR. Singurul care a avut o atitudine salvatoare a fost paznicul cladirii unde locuieste. Barbatul le-a strigat huliganilor: „Plecati de aici, ce cauti aici?”.  Valer Dorneanu a revenit la usa pentru a aplana conflictul si l-a indemnat pe barbatul care schimba replici cu protestatarii sa se retraga. „Sluga si carpa”, s-a auzit in spatele barbatului. Printre cei care apar in video sunt Cristian Dide si Marian Ceausescu.  De altfel, Cristian Dide este cel care a proiectat, sambata seara, cu un laser, mesajul „Jos PSD” pe Palatul Parlamentului, chiar in timp ce pe aceasta cladire rulau proiectii din cadrul festivalului international iMapp, organizat de Primaria Capitalei. Primaria Capitalei a anuntat ca va face plangere penala impotriva celor care instiga in timpul festivalului.

Infractiuni care pot aduce inchisoarea

Toni Grebla, victima pe ”culoarele justitiei”, fost judecator CCR arestat de DNA pentru ca ar fi primit mita o rochie pentru sotia lui si ca crescut capre si struti in ferma pe care o detinea familia, dar achitat pentru toate faptele, a fost unul dintre cei care au iesit in spatiul public si au luat atitudine.  Opinia acestuia esta ca organele de ordine sa ia masuri fata de protestatarii #rezist.  „Din pacate, asistam la o radicalizare a unor grupuri, din fericire minoritare, dar incurajarea unor asemenea atitudini, incurajarea polarizarii societatii pot crea pe termen mediu si lung probleme foarte serioase vietii politice, sociale, solidaritatii care este absolut necesara intr-o societate. Ar fi cazul ca organele de ordine sa ia asemenea masuri, dar este de asemenea responsabilitatea fortelor politice, a decidentilor politici sa descurajeze astfel de atitudini care nu fac decat sa creeze premizele unei stari de violenta, cu urmari imprevizibile”, a afirmat, ieri,  fostul judecator al CCR, Toni Grebla. Acesta a daugat ca  Dorneanu stie foarte bine ce trebuie facut. ”Nu-mi permit eu sa-i fac sugestii. Este sarcina tuturor celor care emit opinii in spatiul public de a se desolidariza de asemenea gesturi sau fapte si de a indemna la solidaritate, respect, respectarea si ascultarea opiniei altuia, insa in maniera absolut civilizata”.

author avatar
Ramona Feraru
377 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu vad motivele indignarii unora la astfel de fapte.Cand tinta urmaririi penale sunt cei ce apara institutiile – si,desigur,daca au comis incalcari ale legii vor raspunde, nu am vazut ferme interventii ale organelor de urmarire penala impotriva celor care,in mod deschis si violent au comis acte de vandalism,in vazul unei tari intregi – ce au avut indivizii aceia cu arderea copacilor ornamentali si cu Muzeul Antipa,caruia i-au spart portile – cum sa te miri de cateva vorbulite nevinovate aruncate de personaje recunoscute ca facatoare de asemenea infractiuni,unui inalt magistrat al tarii ? Raspunsul e simplu : pentru ca cei in cauza se stiu invulnerabili !Ne amuzam,pe vremuri de o butada : eu tolerez,tu tolerezi,asa am ajuns o casa de toleranta

  2. S-a dat „liber la dobermani” cu urmari incalculabile pentru democratie si ordinea de drept. Idiotii care jubileaza la astfel de manifestari vor fi primii „beneficiari” ai urmarilor. Cand faci varza institutiile statului, cand te folosesti de puterea, temporar, detinuta pentru a ingenunchea statul real si buna (relativa) sa functionare trebuie sa te astepti la consecinte. Pana la aparitia „hastagistului pocait” nu credeam sa mai fie vreo urma de anticorp in serviciile noastre, iesirea la rampa a tuturor nulitatilor si vandutilor ma facea sa cred ca asta e noua lor biblie. Acum am ceva dubii, dar, mai ales hsatagotii astia (atunci cand nu sunt chiar incadrati ai serviciilor pe dezinformare si manipulare, in scopul, deja atins, al exasperarii populatiei) ar trebui sa mediteze indelung la cat si de cand sunt legendati, la cate chestii se stiu despre ei, la cate legi au incalcat si mai ales, pe cata protectie se pot baza…unii par sa fi inteles mesajul. Cei care folosesc aceste gloate isterice trebuie sa nu uite ca au creat un precedent si odata la butoane, pana sa „dea militaria (cu jandarmii?!) jos din pod”, vor trebui sa-i sature, sa-i „ascunda”, sa-i neutralizeze intr-un fel, sa nu fie folositi de altii, desi exemplul e usor de urmat si zurbageala ieftin de cumparat…

  3. Ce el nu poate sa vâneze #rezisti? Pai nu-ti trebe decat o ranga lasi usor usa scării deschisa e lege cu proprietatea inviolabila? Pui un afis cu tanti Dracila si il fluturi alene si incep sa intre e can ai da cu sete va zic eu irezistibil. Ce domne au intrat pe proprietate sa ma fure cum ai dat buluc au cazut vz caz Iovan. Puteam io sa-i ajut?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger