AcasăNewsPresedintele care nu suporta negrul si bikini

Presedintele care nu suporta negrul si bikini

Potrivit presedintelui Berdimuhamedov, costumele de baie sunt ”imorale”.

Interdictia costumelor de baie este ultima ticneala a lui Gurbanguli Berdimuhamedov, autocratul presedinte al Turkmenistanului, unde superstitiile acestuia sunt litera de lege.

Potrivit presedintelui Berdimuhamedov costumele de baie sunt imorale

De cateva saptamani sorturile de plaja si bikini au disparut din magazinele turkmene, chiar daca in aceasta tara din Asia Centrala temperaturile vor urca la 45 de grade , vara aceasta. Guvernul le-a estimat ”contrare regulilor morale turkmene”. Reales in februarie 2017 cu 97% din voturi, Berdimuhamedov a instaurat in tara tot soiul de reguli, una mai absurda ca alta. Luna trecuta, lacul de unghii, parul vopsit si bijuteriile  au fost interzise in randurile functionarelor de stat. Inclusiv importul produselor respective. Dar chestiunile vestimentare nu sunt singurele aflate in colimatorul presedintelui. In ianuarie, acesta a interzis masinile de culoare neagra si le-a prdonat proprietarilor lor sa le revopseasca in alb sau in ”alta culoare deschisa”. Cei ce nu respecta directiva risca confiscarea vehiculului de catre politie, desi nu exista nici o lege in aceasta privinta. Dar este de notorietate publica faptul ca Asgabat, capitala turkmena, este aproape in totalitate acoperita cu marmura alba. Asgabat a fost chiar desemnat in 2013 de catre Guiness Book drept  orasul cu cea mai mare densitate de cladiri din marmura alta din lume. Chiar si trotuarele sunt acoperite cu marmura alba.

Vara asta vor fin 45 de grade in capitala Asgabat dar instalatiile de aer conditionat sunt interzise pentru ca sunt inestetice

Tot din ianuarie, sub influenta islamului, religia dominanta in tara, femeilor li s-au impus tinute vestimentare obligatorii in institutiile de invatamant iar politia a inceput sa le retraga permisele auto, evident, fara nici o baza legala. Barbatii nu mai au voie sa poarte parul lung si dinti de aur. Iar toate scenele violente, de sex sau ”susceptibile de influenta negativa asupra moralitatii” sunt cenzurate la televizor. In locul lor apare Gurbanguli calarind, tragand cu pusca sau ridicand greutati.

author avatar
Tudor Borcea
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger