AcasăNewsPresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, retinut de...

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, retinut de DNA

UPDATE – Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, miercuri dupa-amiaza, arestarea preventiva a lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie. Masura a fost dispusa pentru o perioada de 30 de zile.

Avocatul Mihail Vlasov, seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), a fost retinut de procurori pentru 24 de ore, marti noapte, sub acuzatia de trafic de influenta.

Vlasov (70 de ani) a fost prins in flagrant, marti noapte, primind suma de 200.000 de euro de la un om de afaceri, caruia i-ar fi promis ca il ajuta intr-un dosar de arbitraj, inregistrat pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie, in cazul in care ar fi primit un milion de euro, in transe. Flagrantul a avut loc in apropierea unui restaurant de lux din Bucuresti.

Conform procurorilor, cei doi s-ar fi intalnit pe 13 martie acest an, chiar in biroul lui Mihail Vlasov, de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei. „Pe parcursul discutiei, inculpatul i-a pretins denuntatorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta sa castige procesul respectiv. Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

In urma flagrantului, presedintele CCIR, Mihail Vlasov, a fost retinut pentru 24 de ore si, conform sursei citate, urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Bucuresti privind emiterea mandatului de arestare preventiva.

719 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger