AcasăNewsPresedintele brazilian, suspendat din functie

Presedintele brazilian, suspendat din functie

Dilma Rousseff a ramas – temporar- fara prerogativele prezidentiale, dupa ce Camera Superioara a Legislativului brazilian a votat in favoarea suspendarii sale din functie.

La aproape un an de cand preluase atributiile in cadrul celui de-al doilea mandat de sef al statului, Rousseff (68 de ani) s-a trezit suspendata din postura de presedinte, dupa ce nu mai putin de 55 de senatori din totalul de 81 s-au declarat in favoarea unui asemenea pas, in timp ce doar 22 au fost impotriva, in cadrul unei proceduri de votare desfasurate in timpul unei sedinte-maraton a Senatului.

Din cate anunta presa internationala, suspendarea este valabila pentru nu mai mult de sase luni, respectiv pentru o perioada de maximum 180 de zile, interval in care Rousseff va aparea in fata instantei, in cadrul unui proces in care infrunta acuzatia ca ar fi falsificat unele cifre ce tineau de starea economiei, demers pe care l-ar fi savarsit inainte de a ajunge sa obtina un al doilea mandat prezidential. De altfel, tocmai acesta ar fi fost si scopul acestui presupus gest, pe care, de altfel, politiciana il neaga vehement.

Trebuie mentionat ca, in tot acest timp, atributiile sale vor fi preluate, interimar, de catre actualul vicepresedinte brazilian Michel Temer (75 de ani).

sursa foto: facebook.com/DilmaRousseff

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger