AcasăNewsPresedintele Basescu, intrebat daca depune plangere penala impotriva premierului Ponta: "Niciodata!" ...

Presedintele Basescu, intrebat daca depune plangere penala impotriva premierului Ponta: „Niciodata!”

Presedintele Basescu a afirmat, joi, ca nu va face plangere penala impotriva premierului Ponta. „Niciodata! Nu am facut astfel de afirmatii si le resping”, a declarat seful statului.

Intrebat de jurnalisti, joi, dupa declaratia de presa de la Palatul Cotroceni daca va depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, pentru ca acesta si-ar fi asumat atributii constitutionale care nu ii revin, Traian Basescu a raspuns categoric: „Niciodata! Nu e treaba mea, va rog sa nu-mi atribuiti niciun fel de intentie din acest punct de vedere. Nu am cerut nimanui, nu am facut astfel de afirmatii si le resping”.

In cadrul declaratiei de presa, Traian Basescu a precizat ca, in cei opt ani de mandat, este prima oara cand este „impiedicat sa-si exercite atributiile prezidentiale”,  ca Romania este „legitim prezenta la Consiliul European, dar nelegitim reprezentata” si ca „este pentru prima data in perioada postdecembrista, in 22 de ani, cand un prim-ministru isi asuma prerogativele presedintelui fara sa aiba un mandat de la acesta”.

Ponta, de la Bruxelles: Am discutat cu Basescu. Ramasese ca ne vedem aici

LIVE TEXT Declaratii Traian Basescu: Este prima data in 8 ani cand sunt impiedicat sa-mi exercit atributiile constitutionale

Va marturisec ca nu este cea mai vesela zi din mandatele mele de presedinte al Romaniei, pentru ca e prima data in 8 ani de exercitare a functiei cand sunt impiedicat sa-mi exercit atributiunile constitutionale„, a sustinut Basescu. „Este pentru prima data in perioada postdecembrista, in 22 de ani, cand un prim-ministru isi asuma prerogativele presedintelui fara sa aiba un mandat de la acesta. As spune putin mai mult, o asumare nelegitima de mandat de reprezentare a statului”, a adaugat seful statului.

author avatar
Cristina Stefan
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger