AcasăNewsPresedintele Basescu, citat ca martor in procesul de santaj al fratelui

Presedintele Basescu, citat ca martor in procesul de santaj al fratelui

Mircea Basescu a inregistrat cu telefonul mobil convorbirile purtate cu membrii familiei lui Bercea Mondial, in care acestia il santajau sa le dea suma de 280.000 de euro. De asemenea, presedintele Traian Basescu a fost propus ca martor in procesul de santaj al fratelui sau.

 

Traian si Mircea Basescu s-ar putea revedea in fata judecatorilor

Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA, Mircea Basescu a inregistrat cu propriul telefon mobil convorbirile purtate cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la data de 1 noiembrie 2013 si a depus la dosar inregistrarea.

Banii pentru eliberarea lui Bercea Mondial, investiti de Capatana intr-o firma

„Din cuprinsul acestora rezulta nemultumirea inculpatului (Florin Anghel) fata de o presupusa inactivitate a persoanei vatamate (Mircea Basescu), dar si amenintarea ei de catre inculpat”, se arata in rechizitoriu. Tot in rechizitoriu se spune ca banii dati pentru eliberarea lui Bercea Mondial nu au ajuns la Mircea Basescu, ci la Marian Capatana, care a facut investitii intr-o firma. La data de 26 martie 2014, Florin Anghel si mama sa, Fanica Anghel, s-au intalnit cu Mircea Basescu. „(…) inculpatul Anghel Florin a afirmat ca persoana vatamata Basescu Mircea fusese pacalita de catre martorul Marian Capatana, care luase banii de la el, dar nu ii folosise pentru a obtine eliberarea tatalui sau, ci pentru a-i investi in societatea comerciala (…) Inculpatii Anghel Fanica si Anghel Florin au sustinut in cadrul discutiei respective ca au dat suma de 600.000 euro martorului Marian Capatana, deoarece acesta afirmase ca ii va da mai departe persoanei vatamate Basescu Mircea”, se arata in documentul DNA.

“Presedintele a avut o prestatie publica indoielnica”

Pe de alta parte, avocatul Pavel Abraham a declarat, ieri, la Constanta, la prima infatisare in procesul in care familia lui Bercea Mondial este acuzata de santaj, ca l-a citat ca martor pe presedintele Traian Basescu, pe motiv ca seful statului „a avut o prestatie publica indoielnica”. „Daca ati vazut, domnia sa a avut o prestatie publica indoielnica, in care la un moment dat … stia. Or, intr-un proces penal, trebuie sa spuna anchetatorului orice stia in mod concret, nu la faptul ca stia de anul trecut. Ce stia, ce i s-a spus, ce indrumari concrete i-au dat? (…) Noi vom solicita aceasta proba si in dosarul de la Bucuresti, deoarece noi credem ca este o chestiune de indivizibilitate, e o infractiune complexa si aceasta cauza nu poate fi judecata separat de cea de la Bucuresti, dupa parerea mea”, a afirmat Abraham la iesirea de la Tribunalul Constanta.

author avatar
National
1.121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger