AcasăNewsPresedintele Barack Obama s-a saturat de razboaie

Presedintele Barack Obama s-a saturat de razboaie

Obama tine in sah razboiul din Orientul Mijlociu

Asa cum a promis in campania electorala, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, isi incepe noul mandat incercand sa scoata America din „era razboaielor”.

Obama tine in sah razboiul din Orientul Mijlociu

Vrea ca Israelul sa-si reduca atacurile in Fasia Gaza, nu recunoaste opozitia siriana drept „guvern in exil” si vrea „cateva luni” de negocieri cu Iranul.

”Fereastra” Iranului

Obama a declarat ca mai exista „o fereastra” pentru rezolvarea crizei programului nuclear iranian si a promis eforturi diplomatice in acest sens in lunile urmatoare. „Vreau intr-adevar sa ajungem la o solutie diplomatica a problemei”, a subliniat Obama in prima sa conferinta de presa pe teme externe, de la realegere. „Voi incerca in lunile urmatoare sa deschid un dialog, nu numai intre Iran si noi, ci si cu comunitatea internationala, pentru a vedea daca putem rezolva aceasta problema”, a declarat Obama.

„Nu”, guvernului sirian „in exil”

Totodata, presedintele american nu a recunoscut opozitia siriana drept unic reprezentant legitim al poporului si in niciun caz drept guvern provizoriu „in exil”. Inca din timpul campaniei, Obama atragea atentia Consiliului National Sirian ca nu intruneste toate elementele de opozitie si, mai ales, ca nu controleaza Armata Siriana Libera. La Doha, Qatar, a luat nastere un nou grup de opozitie, Initiativa Nationala Siriana, care s-a unit cu primul, formand „Coalitia nationala siriana a fortelor de opozitie si ale revolutiei”. Presedintele francez, François Hollande, a anuntat marti ca recunoaste coalitia, cerand aprovizionarea acesteia cu arme. Obama a zis „NO!”.

author avatar
Adina Mutar
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger