AcasăNewsPresedintele Bancii Mondiale: Am intrat intr-o faza periculoasa a crizei!

Presedintele Bancii Mondiale: Am intrat intr-o faza periculoasa a crizei!

In opinia presedintelui Bancii Mondiale, Robert Zoellick, problema datoriilor tarilor europene este mult mai ingrijoratoare in viitorul apropiat decat pe termen mediu si lung. Zoellick sustine ca economia mondiala a intrat in momentul de fata intr-o faza noua si periculoasa a crizei.

„Suntem la inceputul unei furtuni noi si diferite, nu este aceeasi criza ca in 2008”, a declarat presedintele Bancii Mondiale intr-un interviu citat de AFP. „In ultimele doua saptamani, am trecut de la o recuperare dificila – cu o crestere buna pentru tarile emergente si pentru cateva tari, cum ar fi Australia, insa mult mai ezitanta pentru tarile cele mai dezvoltate – la o faza noua si mai periculoasa”, a afirmat Zoellick, potrivit antena3.ro

Criza din zona euro „ar putea fi problema cea mai importanta” a economiei mondiale, spune Zoellick. „Cu cat astepti mai mult, cu atat masurile vor fi mai severe – aceasta este lectia pe care am invatat-o in 2008”, a mai afirmat el.

Zoellick este de parere ca aceasta criza a fost foarte aproape de a transfera puterea economica a Occidentului catre China.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger