AcasăNewsPresedintele ANI: Peste 800 de senatori, deputati sau alesi locali, in vizorul...

Presedintele ANI: Peste 800 de senatori, deputati sau alesi locali, in vizorul ANI

Peste 800 de senatori, deputati sau alesi locali cu probleme de integritate se afla in vizorul ANI, dupa cum a precizat seful institutiei, Horia Georgescu. De asemenea, presedintele Agentiei a precizat ca nu se simte invins de sentinta in cazul candidaturii lui Mircea Diaconu.

Horia Georgescu a lansat acuzatii dure la adresa unui trust de presa, criticand totodata Consiliul National al Audiovizualului pentru ca nu ia masuri. „O anumita televiziune a manipulat si a dezinformat grav. Manipularea atinge cote alarmante. Vreau sa va spun ca dupa decizia BEC o masina a trustului respectiv m-a urmarit pana la domiciliul personal”, a spus Horia Georgescu.

Horia Georgescu a declarat ca Mircea Diaconu se afla in incompatibilitate, iar Biroul Electoral Central a respins candidatura independenta a acestuia pentru Parlamentul European, in urma unei sesizari ANI. Cu toate astea, insa, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European.

„Noi am gestionat mii de cauze, sunt peste 797 de cazuri de incompatibilitate in care rata de succes a ANI cu decizii definitive este de 94%. Nu am sa imi dau demisia si o sa continui sa sustin munca echipei ANI ca pana acum si voi apara deciziile definitive ale instantelor”, a mai spus presedintele Agentiei.

Horia Georgescu a precizat ca sunt 108 de deputati si senatori si 698 de alesi locali care au probleme ce tin fie de conflict de interese, fie de incompatibilitati sau averi nejustificate. Acesta a mai precizat ca sunt cinci sau sase presedinti de Consilii Judetene care au probleme cu Agentia Nationala de Integritate.

Sursa: b1.ro

author avatar
Alina Costache
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger