AcasăNewsPreședintele american șterge pe jos cu primarul Londrei după noile violențe din...

Președintele american șterge pe jos cu primarul Londrei după noile violențe din „Londonistanul lui Khan”  

 

Donald Trump, președintele Statelor Unite, l-a acuzat din nou pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmând că acesta este „un dezastru” şi că ar trebui să demisioneze urgent, după ce doi tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi la Londra vineri, în mai puţin de 20 de ore.

Donald Trump președintele Statelor Unite și Sadiq Khan primarul Londrei Sursa foto Twitter

Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra „oraşul înjunghierilor” şi a afirmat că „acesta este Londonistanul lui Khan”, o expresie menită să descrie eşecul municipalităţii londoneze de a-i gestiona pe extremiştii musulmani din capitala Regatului Unit.

„Londra are nevoie cât mai curând posibil de un nou primar. Khan este un dezastru – va fi şi mai rău” a scris Trump pe Twitter. Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, a spus că este „dezgustat” de acest nou val de agresiuni în oraşul său, devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime în capitala britanică, iar pentru 2019 numărul a ajuns deja la 55.

Trump l-a numit recent pe Khan, un musulman de origine pakistaneză, un „ratat total”, după ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitaţia adresată preşedintelui american de a efectua o vizită de stat în regat, şi l-a comparat pe Donald Trump cu fasciştii secolului al XX-lea. Ostilitatea lui Donald Trump faţă de Sadiq Khan durează de câţiva ani, și a început deoarece Khan a criticat inițiativele lui Trump de a interzice primirea călătorilor din ţările musulmane. În răspuns, liderul de la Casa Albă l-a criticat pe primar pentru modul în care a gestionat atacul terorist din 2017 de pe un pod londonez, soldat cu moartea a 11 persoane.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
348 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest magarajeg uman a omorat prin pasivitate mai multi romani prin care o româncă ce a fost luata de o masina si aruncata in Tamisa. Acum iar mor oameni. Daca murea in Romania se muta ziua de 10 august si mineriadele in presa aservita jidomasonica de rasuna universul.Doamne fereste de asa primar. Parca e mai bine cu sarma in cur primara Romaniei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger