AcasăNewsPresedintele a sesizat CCR cu privire la modificarea Codului penal

Presedintele a sesizat CCR cu privire la modificarea Codului penal

Klaus Iohannis se adreseaza din nou Curtii Constitutionale. De aceasta data, Presedintia a anuntat ca primul om in stat i-a trimis, miercuri, o sesizare presedintelui Curtii Constitutionale.

Este vorba despre o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, ajunsa la Cotroceni, in vederea promulgarii, in urma cu aproape trei saptamani, mai precis pe 6 iulie.

„Ca prima Camera competenta, legea supusa controlului de constitutionalitate a fost adoptata de Senat in sedinta din data de 3 iulie 2018. Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie a fost adoptata cu incalcarea prevederilor art. 75 alin. (2), fiind dezbatuta si adoptata cu depasirea termenului constitutional de 60 de zile stabilit pentru prima Camera sesizata”, se mentioneaza, intre altele, in textul sesizarii, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

sursa foto: Facebook

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger