AcasăNewsPresedintele, a doua sesizare la CCR intr-o zi, pe teme de Justitie

Presedintele, a doua sesizare la CCR intr-o zi, pe teme de Justitie

Iesirile golanesti ale presedintelui au la baza frica de a pierde totul

Pe langa faptul ca s-a aflat ca in cursul zilei de vineri a atacat la CCR modificarile aduse Codului penal, de la Cotroceni s-a mai facut un anunt, de aceasta data cu privire la o a doua sesizare la Curtea Constitutionala.

Opinia publica afla ca in cel de-al doilea demers catre CCR sunt vizate modificarile aduse atat Codului de procedura penala, cat si Legii privind organizarea judiciara.

Mai exact, este vorba despre o „sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara”.

In comunicatul remis de la Cotroceni se transmit, intre altele, faptul ca „Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara a fost transmisa de catre Parlament Presedintelui Romaniei in vederea promulgarii la data de 2.05.2019. Aceasta lege a fost supusa controlului anterior de constitutionalitate, prin Decizia nr. 633/2018 Curtea Constitutionala constatand neconstitutionalitatea unora dintre dispozitiile sale”.

De asemenea, se aduce in atentia CCR-ului faptul ca, „insa, in procedura reexaminarii legii (…) Parlamentul a adoptat legea criticata cu incalcarea art. 147 alin. (2) din Constitutie. Astfel, cu ocazia punerii in acord a unora dintre dispozitiile legii, declarate neconstitutionale, cu Decizia nr. 633/2018, Parlamentul, pe de o parte si-a ignorat obligatia constitutionala de a pune in acord textele din legea criticata cu decizii anterioare ale Curtii Constitutionale, (…), iar pe de alta parte, in procedura punerii de acord nu a realizat corelarile necesare, adoptand reglementari ce contravin principiului legalitatii, fiind astfel incalcate prevederile art. 147 alin. (2) prin raportare la art. 1 alin. (5) din Constitutie”, dar si ca, „totodata, in procedura de punere in acord a legii, legiuitorul a incalcat si principiul bicameralismului consacrat de art. 61 alin. (2) si art. 75 din Constitutie, precum si depasirea limitelor fixate prin Decizia nr. 633/2018”.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger