AcasăNewsPresa straina: Protestele continua in Romania, in pofida reinstalarii lui Raed Arafat

Presa straina: Protestele continua in Romania, in pofida reinstalarii lui Raed Arafat

(foto: Diana Stoica)

Protestele continua in Romania, in pofida reinstalarii in functie a lui Raed Arafat, noteaza presa internationala, explicand ca revendicarile au trecut de la situatia sistemului de sanatate la nemultumirea fata de masurile de austeritate si starea economiei.

„Guvernul Romaniei l-a reinstalat in functie pe Raed Arafat dupa mai multe zile de proteste. (…) Insa cauza demonstratiilor a trecut de la starea sistemului de sanatate la furia generala fata de masurile de austeritate si economia slaba”, constata BBC.

„Ramane de vazut daca reinstalarea in functie a medicului de origine palestiniana, laudat pentru competenta sa, va fi suficienta pentru incetarea protestelor care dureaza deja de mai multe zile in orasele din Romania”, comenteaza Agentia France-Presse.

Agentia Associated Press noteaza ca „protestele continuau, marti seara, la Bucuresti”, in pofida reinstalarii in functie a medicului Raed Arafat. Protestatarii continua sa ceara demisia presedintelui Traian Basescu, scrie agentia de presa.

„Guvernul Romaniei a cedat presiunilor strazii si l-a reinstalat in functie pe medicul Raed Arafat. Demisia sa declansase protestele saptamana trecuta”, scrie DPA.

„Raed Arafat a fost reinstalat in functie, dar protestele continua”, observa CNN: „Protestele continua totusi in Romania, unde mii de persoane au iesit pe strazi cerand demisia presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate”.

author avatar
Ciprian Purice
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger