AcasăNewsPresa straina, despre alegerile parlamentare: Romania, devastata de o lupta politica apriga

Presa straina, despre alegerile parlamentare: Romania, devastata de o lupta politica apriga

(foto: agenda.ro)

Presa straina a anuntat rezultatele alegerilor parlamentare din Romania, anuntand victoria USL si spunand ca tara noastra este devastata de o lupta politica apriga, facand referire la conflictul dintre Basescu si Ponta.

(foto: agenda.ro)

Cotidianul britanic The Independent vorbeste despre o posibila instabilitate in Romania, referindu-se la rezultatul alegerilor parlamentare de duminica. Sunt amintite declaratiile facute de Basescu cu privire la o noua nominalizare a lui Ponta in functia de premier.

BBC News Online au dat rezultatele exit-poll-urilor. Si ei au amintit de disputele politice din aceasta vara, dintre premier si presedinte spunand ca sunt o mare piedica in calea coabitarii.

Si alte publicatii britanice, precum Wall Street Journal si Financial Times redau aceeasi idee, cu tensiunile politice dintre presedinte si premier. Financial Times considera ca victoria USL-ului ar mai calma spiritele si ca presedintele nu va nominaliza un alt premier.

Cotidianul West Australian si postul SBS au facut o scurta descriere al premierului Victor Ponta, spund ca este „un politician tanar si ambitios, acuzat de adversarii sai ca indeparteaza tara de la calea europeana”.

Canalul de televiziune Al-Jazeera a prezentat un material amplu despre alegerile din Romania, enumerand rezultatele exit-poll-urilor, dificultatile legate de viitoarea coabitare intre premier si presedinte, precum si rata de participare scazuta.

Associated Press a atras atentia asupra conditiilor meteo pe care le-au infruntat romanii pentru a merge la vot, spunand ca multi cetateni s-au saturat de lupta pentru putere.

France 24 spune ca posibilele noi tulburari politice ar da cu totul peste cap Romania, care lupta in continuare sa-si revina dupa criza economica. Sunt amintite si criticile dure pe care si le-a atras premierul din partea Bruxelles-ului si Statelor Unite in cazul tentativei sale din aceasta vara de a-l suspenda pe Basescu. RFI spune  ca stilul expeditiv al premierului roman a transformat Romania in oaia neagra a Europei.

author avatar
Andra Nesu
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger