AcasăNewsPresa americana vuieste: autorul atentatului de la Boston se vede pe camera!...

Presa americana vuieste: autorul atentatului de la Boston se vede pe camera! (VIDEO/FOTO)

O camera de supraveghere plasata pe una dintre cladirile de pe „Boylston Street” – scena atentatului terorist care a avut loc luni dupa-amiaza la Boston – a surprins imagini pretioase pentru anchetatori, anunta „Boston Globe”.

FBI sustine ca se afla intr-un vizibil progres cu ancheta, mai ales dupa ce au fost vizionate imagini dinaintea si din timpul deflagratiilor, imagini receptionate de o camera de supraveghere plasata deasupra magazinului „Lord & Taylor”, situat la cativa metri de linia de sosire a maratonului.

Potrivit sursei, pe imagini se distinge silueta unui individ cu un rucsac negru, sac cu care se presupune ca ar fi fost transportate una dintre cele doua bombe. „Camera video de la magazinul Lord & Taylor este cea mai buna sursa de pana acum”, a confirmat Dot Joyce, purtatorul de cuvant al primarului Thomas M. Menino din Boston.


Desi Associated Press a lansat informatia potrivit caruia politia a retinut deja un suspect, care urmeaza sa fie adus in fata tribunalului federal, autoritatile au negat ca ar exista vreo persoana plasata in custodie.



[youtube]CBYssWFNX4w[/youtube]

Potrivit anchetatorilor, atacatorii de la Boston au folosit oale sub presiune, de 6 litri fiecare, pline cu bile de la rulmenti si cu numeroase cuie. Bombele artizanale au fost introduse in saci si ascunse printre multimea venita sa asiste la Maratonul de la Boston. Dispozitivele au fost detonate cu ajutorul unor declansatoare cu intarziere.

Producatorul de oale sub presiune, „Fagor America Inc”, a emis un comunicat de presa precizand ca firma a fost contactata de catre FBI si ca va coopera la bunul mers al anchetei. „Tot personalul de la Fagor America Inc este profund miscat de evenimentele tragice petrecute din aceasta saptamana in Boston, si este alaturi de suferintele victimelor si a familiilor lor”, se arata in comunicatul companiei.

Joi, presedintele Barack Obama va participa la Boston la un serviciu religios, care va avea loc la ora locala 11.00, la Catedrala Sfintei Cruci din sud-estul orasului. Presedintele SUA va incerca sa consoleze o comunitate in doliu, asa cum a facut si dupa tragediile de la Fort Hood (2009), Tucson (2011), Aurora si Newtown, ambele in 2012.

foto: Boston Globe

[youtube]_p2Bk8gSKFc[/youtube]

 

author avatar
eNational
2.568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger