AcasăNewsPreotul care a oficiat în combinezon înmormântarea unui bărbat decedat din cauza...

Preotul care a oficiat în combinezon înmormântarea unui bărbat decedat din cauza COVID-19 a murit

preotPreotul care a oficiat în combinezon înmormântarea unui bărbat decedat din cauza COVID-19 a murit

Părintele Alexandru Militaru a surprins pe toată lumea adunată în vara anului 2020 la înmormântarea unui bărbat răpus de coronavirus. Acesta venise echipat în costum de protecție peste care și-a pus patrafirul. Încerca să se protejeze de temutul virus.

Din păcate, cel care slujea de peste 30 de ani la parohia Comăniţa din judeţul Olt a murit. Avea 65 de ani și urma să se pensioneze în luna februarie.

Preotul Alexandru Militaru a decedat în noaptea de luni spre marţi, 3/4 ianuarie 2022, spun surse locale. Decesul ar fi survenit în somn, soţia lui fiind cea care a făcut descoperirea, în jurul orei 3.00 dimineaţa.

Urma să se pensioneze anul acesta

Acesta a fost înmormântat în zi de mare sărbătoare, de Bobotează, pe 6 ianuarie. „Astăzi de Bobotează, noi cei din promoţia anului 1980 cu durere în suflet vom conduce pe ultimul drum pe colegul nostru părintele Alexandru Militaru de la parohia Comăniţa. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Preasfinţitul Sebastian, episcop al Slatinei şi Romanaţilor, la ora 13,00. Dumnezeu să-l ierte!“, este mesajul postat pe contul său de Facebook de preotul Marin Bica.

Părintele Militaru a fost condus pe ultimul drum chiar în ziua în care anunţase că va sfinţi pentru ultima dată, înainte de pensionare, apa de Bobotează.

Preotul a devenit cunoscut în toată ţara în vara anului 2020, atunci când o fotografie de la o înmormântare a unui pacient COVID-19 s-a viralizat pe Facebook. Fotografia înfăţişa un preot îmbrăcat în combinezon de protecţie, peste care a pus patrafirul. Era prima înmormântare a unui pacient răpus de COVID-19 din localitate.

author avatar
Andreea Vlad
902 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger