AcasăNewsPreotii vor sa puna cruce! Biserica Ortodoxa tine mortis sa-l includa pe...

Preotii vor sa puna cruce! Biserica Ortodoxa tine mortis sa-l includa pe Dumnezeu in viitoarea Constitutie

Clerul ortodox vrea sa i se rezerve un loc al lui in viitoarea Constitutie

Biserica Ortodoxa tine mortis sa-l includa pe Dumnezeu in viitoarea Constitutie.

Clerul ortodox vrea sa i se rezerve un loc al lui in viitoarea Constitutie

Totul a pornit de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, care vrea pe deasupra ca legea fundamentala sa mentioneze si importanta traditiei crestine a poporului roman, plus rolul pe care BOR l-a avut in istoria tarii.

Florin Iordache nu este de acord cu amestecul normelor constitutionale cu cele sfinte

De asemenea, clericii moldoveni isi doresc sa figureze in Constitutie si ”necesitatea” predarii religiei in scoala. Pusi la curent cu pretentiile clerului, parlamentarii privesc cu serioase rezerve demersul.

Politicienii prefera sa nu amestece divinitatea cu legile omenesti

”Sunt foarte multi cetateni romani care sunt atei si a trece de la inceput sintagma Dumnezeu inseamna ca toti ceilalti, care sunt de alte credinte sau atei, ar fi obligati, potrivit viitoarei Constitutii, sa creada in Dumnezeu”, se opune deputatul PSD Florin Iordache. Propunerea nu-i surade nici senatorului PSD Toni Grebla: ”Eu cred ca Romania a fost si trebuie sa ramana un stat laic. Sigur ca morala crestina ar trebui sa ne guverneze activitatea in cea mai mare parte din timpul petrecut in aceasta lume, dar acestea sunt deziderate, nu sunt norme pe care sa le poti trece intr-o lege, fie ea si legea fundamentala a tarii”. Liberalul Petre Roman in schimb o scalda: ”Trebuie gasita o formula care sa faca apel si la credinta in Dumnezeu, dar si la ideea de stat laic”. Cu gandul la originea sa moldava, pesedistul Ciprian Nica nu risca sa-si ridice preotii-n cap: ”Eu il cunosc pe IPS Teofan (mitropolitul Moldovei si Bucovinei – n.r.) si stiu trairea lui religioasa deosebita, care mie mi-a ajuns la inima iar ca fapt generalizator al nostru, al romanilor, noi suntem un popor crestin ortodox prin excelenta si de catolici. Probabil, in preambulul Constitutiei sa scriem undeva ca suntem popor crestin nu este rau”.

[poll id=”469″]

author avatar
Simona Badulescu
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger