AcasăNewsPreoți, în pas cu moda! Prezentare cu veșminte bisericești. Preț colosal pentru...

Preoți, în pas cu moda! Prezentare cu veșminte bisericești. Preț colosal pentru o piesă

preotPreoți, în pas cu moda! Prezentare cu veșminte bisericești. Preț colosal pentru o piesă

O prezentare de modă atipică, așa ar putea fi caracterizat evenimentul desfășurat în Belgia. Ținutele clericale nu sunt deloc ieftine: 300.000 de euro fiecare.

Straiele prezentate aveau o vechime de 3-4 secole, spun organizatorii spectacolului de modă. Modelele care au defilat pe podium în acorduri de orgă păreau slujitorii bisericii.

Aproximativ 30 de articole de îmbrăcăminte, inclusiv pelerine liturgice, cunoscute sub numele de casule, brodate cu fir de aur și argint, au fost incluse în spectacol. Prețul unei piese este colosal, de 300.000 de euro.

Prezentarea de modă, organizată de catedrala din orașul belgian Tournai, face parte dintr-o acțiune de promovare a colecției de ținute bisericești despre care, spun organizatorii, sunt cele mai scumpe din Belgia, scrie Reuters.

A fost pentru prima dată în ultimii 50 de ani când hainele au fost prezentate publicului, spune istoricul catedralei Michel-Amand Jacques.

În cadrul spectacolului, modelele au prezentat piesele vestimentare care au arătat evoluția ținutei preoțești din secolul al XVII-lea până în secolul XXI, unui public de aproximativ 100 de persoane.

author avatar
Andrei Ștefan
1.168 afisari

4 COMENTARII

  1. Ori si-a bagat dracu coada in papistasi ori papistasi vor sa-l prinda pe dracu de coada.
    Au si Hoit Cutur cu preotese?

  2. Ba, da biserici unde sa intre popi mai au ca am vazut ca le au transf in bodegi si altele???

  3. Trebuie reintrodus Dumnezeu in Cehia rata de ateism e de 80% e pacat ca au femei frumoase si oameni cumsecade. In România rata de ateism e de 0,5 %…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger