AcasăNewsPreot ucis in biserica: Reactia Patriarhiei Romane la crima de la Focsani

Preot ucis in biserica: Reactia Patriarhiei Romane la crima de la Focsani

Preotul Tudor Marin a murit dupa ce a fost injunghiat in biserica in care slujea, in Focsani (foto: monitorulvn.ro)

Moartea preotului Tudor Marin, ucis sambata dimineata chiar in biserica din Focsani in care slujea, „arata starea alarmanta de degradare, de violenta si de nesiguranta din societatea romaneasca de azi”, transmit reprezentantii Patriarhiei Romane printr-un comunicat.

Preotul Tudor Marin a murit dupa ce a fost injunghiat in biserica in care slujea, in Focsani (foto: monitorulvn.ro)

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe au dat publicitatii un mesaj prin care isi exprima regretul fata de moartea preotului Tudor Marin, slujitorul bisericii Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Focsani. De asemenea, in opinia Patriarhiei, bisericile ar trebui sa fie protejate mai bine .

„Este regretabil faptul ca tocmai in biserica, unde preotul predica pacea si iubirea fata de semeni, un preot pasnic si venerabil este ucis cu cruzime. Aceasta crima oribila arata starea alarmanta de degradare, de violenta si de nesiguranta din societatea romaneasca de azi. Prin urmare, este nevoie ca si bisericile, fiind spatii de utilitate publica religioasa a comunitatilor locale, sa fie mai bine pazite si protejate”, se arata in comunicatul Patriarhiei.

UPDATE Focsani: Preotul injunghiat in biserica a murit. Agresorul, cautat de politie

Preotul injunghiat mortal la Focsani, socrul sindicalistului Vasile Marica

Parintele Tudor Marin a fost injunghiat mortal sambata dimineata chiar in lacasul de cult in care slujea, din Piata Unirii. In ciuda eforturilor medicilor, preotul nu a mai putut fi salvat. Pana la aceasta ora, agresorul nu a fost prins, insa politia au declansat o ampla operatiune de cautare a sa. Parintele Marin era socrul liderului sindical Vasile Marica. Sute de focsaneni s-au adunat in fata bisericii, la aflarea tragediei, pentru a-i aduce un omagiu preotului Tudor Marin.

author avatar
Cristina Stefan
1.097 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger